Grupul italian UniCredit isi va concentra investitiile din regiune spre subsidiarele din Rusia, Polonia, Turcia si Cehia – piete pe care le considera motoare de crestere, in timp ce planurile anterioare de extindere in Ungaria si Romania raman suspendate, afirma Federico Ghizzoni, CEO al UniCredit Group, citat de agentia Bloomberg.

El reconfirma astfel decizia strategica de anul trecut privind inghetarea procesului de expansiune pe piata romaneasca de retail unde era prevazuta o tinta extrem de ambitioasa de pana la 300 de unitati noi. In conditiile in care economia Romaniei nu a reusit sa revina pe o traiectori de crestere solida, iar cererea de credite de retail a ramas foarte scazuta, italienii au decis sa mai astepte cu extinderea.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)