UniCredit asistă Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, în vânzarea diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan Group plc, lider global în industria materialelor de termoizolare și de anvelopare a clădirilor, listată la Euronext Dublin și la Bursa de Valori din Londra. Tranzacția cuprinde companiile TeraSteel S.A., TeraSteel d.o.o. Serbia și Wetterbest S.A., producători de panouri sandwich, structuri zincate ușoare și hale la cheie, respectiv sisteme complete pentru acoperișuri. Vânzarea include și filialele deținute integral, Cortina WTB S.R.L. și TeraSteel Slovakia SR.

Tranzacția, care se ridică la o valoare de aproximativ 85 de milioane de euro, a fost semnată cu succes vineri, 24 iulie 2020. Data de finalizare depinde de aprobările oficiale și este estimată pentru sfârșitul anului.

„Această tranzacție complexă a avut loc într-un context de piață provocator, pe fondul efectului pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra industriei construcțiilor. Prezența solidă a UniCredit pe piața finanțărilor corporative, precum și încrederea de care se bucură în sectorul de investiții bancare la nivel european, ne permit să oferim clienților noștri corporate un spectru larg de servicii, care îmbină cunoașterea pieței locale cu expertiza globală a Grupului. Această tranzacție de o importanță semnificativă în industria construcțiilor confirmă, încă o dată, poziția de lider pe care UniCredit o are pe piața de M&A din România”, a declarat Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.

„Am avut în UniCredit un partener experimentat, cu o foarte bună capacitate de înțelegere a business-ului și a culturii noastre organizaționale. Prin această tranzacție aducem plus-valoare acționarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)