UniCredit Tiriac Bank a fost certificata Top Employers Europe 2012 de catre Corporate Research Foundation (CRF), institut independent de cercetare a standardelor de resurse umane si conditiilor de lucru in companiile europene. in cadrul procesului de identificare si auditare a celor mai buni angajatori, banca a primit aceasta distinctie in paralel cu opt banci din UniCredit Group, ceea ce a contribuit la certificarea grupului financiar in rândul Top Employers Europe 2012, pentru al doile an an consecutiv, o premiera in istoricul activitatii CRF.

Banca devine astfel prima si singura institutie financiara din România care se plaseaza printre angajatorii cu cele mai inalte standarde si practici de management al resurselor umane la nivel european. UniCredit Tiriac Bank a parcurs un proces de cercetare si audit in care au fost evaluate beneficiile de baza, pachetul de beneficii secundare si conditiile de lucru, training si dezvoltare, oportunitati de cariera si cultura companiei. Metodologia CRF Institute in selectarea Top Employers are la baza 3 niveluri de evaluare: o cercetare complexa bazata pe informatii factuale, interviuri cu reprezentantii companiilor si o evaluare comparativa a companiilor participante. Metodologia este certificata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Olanda, cercetarea fiind auditata de Grant Thorton, una dintre cele mai mari firme de audit din lume.

Alina Dragan, Vicepresedinte Executiv Resurse Umane, UniCredit Tiriac Bank : “Certificarea primita de banca este confirmarea a tot ceea ce facem pentru a crea un mediu de lucru deosebit. Colegii nostri au posibilitatea sa se implice in proiecte internationale si nationale, intr-un mediu tânar si dinamic, care le permite sa se afirme si sa promoveze. Acesta recunoastere stabileste totodata un punct de referinta pentru viitor si ne determina sa continuam pe aceeasi linie, sa ramânem orientati catre performanta, in toate ariile de activitate.”

David Plink, CEO al CRF Institute: “Politicile si practicile de HR pe care UniCredit le pune la dispozitia propriilor angajati arata faptul ca, pentru grupul financiar, managementul talentelor este prioritar. Compania le ofera oamenilor din echipa nu doar lucrurile care ii intereseaza in acest moment, ci si lucruri care ii pot pregati pentru un urmator pas in cariera in cadrul grupului. Ca Top Employer, UniCredit demonstreaza in mod evident faptul ca isi apreciaza si ca isi dezvolta angajatii.”

Paolo Cornetta, Group Head of HR UniCredit: “Faptul ca aceasta certificare a fost obtinuta pe 9 dintre pietele unde operam are valoare deosebita pentru noi intrucât arata ca eforturile de a crea un mediu de lucru potrivit sunt consecvente la nivelul entitatilor UniCredit. De fapt, acesta este unul dintre punctele forte ale UniCredit pe care le oferim angajatilor nostri actuali si potentiali.” in 2012, au obtinut aceasta certificare 9 companii multinationale din diverse industrii printre care si industria IT, de transporturi si a bunurilor de larg consum. Pentru a deveni Top Employer Europe 2012, a fost necesar ca fiecare companie multinationala sa indeplineasca un set complex de criterii in cel putin 5 tari europene.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)