Dupa ce a achizitionat portofoliul de retail al RBS, UniCredit Tiriac Bank anunta ca a ajuns la un acord si pentru divizia corporate. Tranzactia vizeaza un portofoliu total de active de aproximativ 260 milioane euro si depozite corporate de aproximativ 315 milioane euro. Portofoliul de clienti RBS Romania consta in peste 500 de companii private de talie medie si mare, locale si internationale, precum si institutii publice si financiare.

Angajatii RBS Romania vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank, in urma consultarilor cu partenerii sociali

Tranzactia va fi finalizata dupa primirea avizului necesar din partea Consiliului Concurentei.

Transferul este asteptat a fi incheiat in urmatoarele luni. Termenii si conditiile financiare ale tranzactiei nu vor fi facute publice.

“Noua achizitie reprezinta inca un pas firesc pentru noi, in conditiile in care UniCredit – unul din liderii pietei financiare europene – are un angajament ferm pentru crestere sustenabila pe piata romaneasca. Dupa preluarea portofoliului de clienti Retail si Royal Preffered Banking de la RBS Romania anul trecut, integrarea completa a clientilor de Corporate ai aceleiasi banci este o alegere foarte potrivita, ambele institutii financiare avand valori comune de excelenta in business si in deservirea clientilor. Corporate Banking reprezinta o zona-cheie de activitate pentru noi, prin urmare transferul noilor clienti este perfect compatibil cu strategia noastra pe termen mediu-lung si in acelasi timp contribuie la consolidarea pozitiei noastre pe piata” a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman UniCredit in Romania

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)