Trendul dat de BNR- continua, iar bancile comerciale continua si ele sa “asorteze” creditele in lei pe datele din piata. UniCredit Tiriac Bank anunta ca reduce cu pana la 2,3 puncte procentuale dobanzile la creditele in lei cu garantii. Dobanda pentru creditul ipotecar a fost redusa de la 7,28% la 5,77% (Robor 3M + 2,49%).

Exista si optiunea unui credit ipotecar cu dobanda fixa in primii 3 ani de creditare ( 6,53%, redusa de la 8,3%), dupa care aceasta devine variabila (Robor 3M + 4%).

Pentru creditul pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari, dobanda variabila pe toata perioada de creditare a fost redusa de la 8,28% la 6,65% (Robor 3M + 3,37%). in cazul in care clientul opteaza pentru dobanda introductorie, rata fixa in primii trei ani este de 6,39%, redusa de la 8,7%, in timp ce dobanda variabila incepand cu anul patru este 8,28% (Robor 3M + 5%).

Creditul de refinantare poarta o dobanda variabila de 6,65% (Robor 3M + 3,37%), redusa de la 8,28% sau o dobanda fixa in primii trei ani de 6,39%, redusa de la 8,7%, urmata de o dobanda variabila de 7,28% (Robor 3M + 4%) pentru restul perioadei de creditare.

Pe langa costurile cu dobanda, clientul mai trebuie sa plateasca si un comision lunar de administrare: de 0,05%, aplicat la soldul creditului, si un comision de analiza de 1.290 lei pentru creditele ipotecare/imobiliare si 1.720 lei pentru creditele de aranjamente/modernizari/dezvoltari si refinantare.

“Produsele de creditare in lei ii aduc clientului cateva avantaje foarte importante : presupun un avans mai mic pentru cei care isi incaseaza veniturile in moneda locala, permit un grad de  indatorare mai mare in comparatie cu creditele in valuta si aduc stabilitate bugetelor clientilor comparativ cu imprumuturile in moneda straina. tinand cont de aceste beneficii pentru clientii nostri si de cererea in crestere pentru facilitatile in lei, am redus dobanzile pentru a ii sprijini si incuraja pe cei care doresc sa le acceseze », a subliniat Petrisor Costin, Director Produse & Segmente Retail UniCredit tiriac Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)