Sediul UniCredit Tiriac Bank din Bucuresti a gazduit vineri, 27 martie, un eveniment special destinat profesionistilor care opereaza in sectorul legumelor si fructelor.Turneul Macfrut 3.2 a debutat cu primele 3 opriri in Centrul si Estul Europei (CEE), alaturi de UniCredit: pe 24 februarie in Sofia, Bulgaria, pe 5 martie in Varsovia, Polonia si pe 27 martie in Bucuresti, Romania. Douazeci de tichete de participare au fost disponibile pentru fiecare etapa internationala, iar intrarea a fost gratuita pentru companiile care vor lua parte si la urmatoarea editie Macfrut International.

Evenimentele au avut loc la noul sediu UniCredit din Sofia, la sediul central UniCredit Bank Pekao, in Varsovia si la sediul UniCredit Tiriac Bank, in Bucuresti. Companiile italiene participante au avut oportunitatea de a interactiona cu principalii operatori la nivel local, selectionati dintre clientii bancii. In cadrul intalnirilor, participantii au avut posibilitatea de a-si prezenta produsele, pregatindu-se pentru urmatoarea reuninune din Rimini, explorand astfel potentialul comercial evidentiat in timpul Road Show-ului.

“Suntem foarte bucurosi ca avem oportunitatea de a face parte din aceasta frumoasa colaborare, pe care o gasim benefica atat pentru operatorii nostri locali, cat si pentru companiile italiene care participa. Un puncte forte al UniCredit a fost intotdeauna capacitatea noastra de a ne folosi de prezenta extinsa la nivel european si de sinergiile grupului, in beneficiul clientilor nostri. Nu in ultimul rand, consideram ca agricultura este un sector strategic al economiei in Romania, in care vrem sa continuam sa investim”, a spus Marco Esposito, Vicepresedinte UniCredit Tiriac responsabil pentru Divizia Corporate Investment Banking.

UniCredit Tiriac Bank are o expunere totala de peste 900 mil lei (200 mil euro) in sectorul agriculturii din Romania, fiind unul dintre principalii finantatori ai acestui segment. In 2014 fata de anul precedent, banca si-a majorat cota de piata in agricultura (incluzand co-finantarea proiectelor europene) cu un procent, ajungand la 7,5%. UniCredit Tiriac recunoaste potentialul ridicat al acestei zone in economia locala, precum si nevoia de implicare pe termen lung si oportunitatile comerciale internationale.

Evenimentul Macfrut 3.2 din Bucuresti este inca un exemplu de implicare, prin care UniCredit aduce laolalta actori importanti din zona agricola, in avantajul comunitatilor locale, dar si al clientilor internationali.

Pentru a facilita extinderea internationala a Macfrut, UniCredit sprijina activ editia din 2015 a targului, unde profesionisti internationali din sectorul fructelor si legumelor se pot intalni si discuta pe teme de actualitate. UniCredit nu va fi implicat doar ca sponsor: grupul bancar este un partener strategic al acestei initiative. Datorita retelei sale internationale care se intinde pe 50 de piete, cu 8.600 sucursale si peste 148.000 de angajati – UniCredit este ideal pozitionat pentru a facilita scopul Cesena Fiera de a se dezvolta si extinde extern, contribuind astfel in mod activ la realizarea unora dintre obiectivele-cheie ale Macfrut. In mod special, datorita poziției de lider de necontestat in Europa Centrala si de Est, UniCredit ofera asistenta organizationala si logistica pentru a sprijini activ diferitele etape ale Turneului.

“Turneele reprezinta o oportunitate pentru expozantii nostri. Le oferim o ocazie unica, prin care ei se pot prezenta pe piete emergente, in fata publicului lor tinta. Datorita parteneriatului cu UniCredit, companiile locale din tarile implicate, care se vor prezenta in cadrul Macfrut, vor putea sa isi sustina participarea la preturi deosebit de convenabile. Mai mult, companiile italiene interesate sa isi promoveze activitatea in aceste tari se pot baza pe reteaua specializata in clienti internationali a UniCredit, cu experienta indelungata in solutii cross-border. Astfel, clientii vor avea acces la o gama completa de produse si servicii, dar si la consultanta necesara pentru a promova distributia de legume si fructe de origine italiana”, explica Renzo Piraccini, Presedinte al Cesena Fiera.

Opririle din Sofia, Varsovia si Bucuresti au fost primele etape ale unei serii de evenimente programate pentru urmatoarele cateva luni, in tarile din Europa Centrala si de Est.

Macfrut intentioneaza sa realizeze parteneriate similare, punand accent pe America de Sud – in special asupra Braziliei – si Africa sub-sahariana, in acele țari in care au fost stabilite legaturi stranse datorita cooperarii Ministerului Italian al Afacerilor Externe.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)