UniCredit Tiriac Bank va emite in aceasta luna obligatiuni denominate in moneda nationala, cu o valoare de 500 de milioane lei si o maturitate, cel mai probabil, de 5 ani, a declarat miercuri, presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu. “Ne-am restructurat anul trecut pasivele, astfel incat sa limitam cel putin procentual, resursele din linile de finantare de la grup (…) Avem in vedere chiar luna asta o emisiune de obligatiuni in lei, cu maturitate probabil de 5 ani, si valoare de 500 de milioane”, a spus Radu.

Oficialul UniCredit a explicat ca s-a ales o emisiune in lei pentru ca se urmareste sustinerea pietei locale, dar si pentru ca exista interes din partea investitorilor institutionali si supranationale.

“Deocamdata nu tintim investitorii mici”, a spus Rasvan Radu.

Presedintele UniCredit a precizat ca emisiunea de obligatiuni va fi listata la bursa.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)