UniCredit Tiriac Bank si grupul Valvis au finalizat negocierile privind acordarea unei finantari în valoare totala de 28 milioane de euro pentru sustinerea activitatii curente a grupului si refinantarea investitiilor realizate în ultimii ani. Grupul Valvis desfasoara operatiuni în domeniul apelor minerale, agriculturii si productiei de energie regenerabila, prin intermediul companiilor Carpathian Springs (care îmbuteliaza Aqua Carpatica), Valvis Holding Distribution, Dorna Agri si Terra Muntenia, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit.

“UniCredit Tiriac Bank îsi doreste sa fie partenerul preferat al companiilor care au proiecte solide si o viziune clara pe termen lung. Agricultura si industria alimentara reprezinta sectoare strategice ale României si ne dorim sa finantam din ce în ce mai mult aceste domenii si, totodata, sa fim un investitor si mai relevant în economia româneasca. Brandul Aqua Carpatica a devenit sinonim cu apa minerala premium si are un potential important de dezvoltare atât în tara cât si la export. Prin acordarea acestei finantari aratam ca sustinem strategia grupului, ca apreciem spiritul antreprenorial si împartasim viziunea domnului Jean Valvis si a întregii sale echipe de managment”, a declarat Andrei Svoronos, seful Departamentului de Agricultura si Industrie Alimentara din cadrul Diviziei Large Corporate a UniCredit Tiriac Bank, cel care a coordonat procesul de finantare în cadrul bancii.

“Valvis Holding se afla într-o etapa de dezvoltare si expansiune, iar parteneriatul cu UniCredit Tiriac Bank se doreste a fi unul solid si de durata. Valvis Holding, prin brandurile sale – cu precadere AQUA Carpatica -, dovedeste viziune, reusind sa schimbe paradigma de consum în categoria sa, impunându-se printr-o notorietate dovedita de cifrele de vânzari. Într-o piata specifica stagnanta si conservatoare, AQUA Carpatica a înregistrat cresteri de vânzari spectaculoase de la an la an, iar 2015 se prevede a fi anul cu o crestere de aproximativ 50% fata de anul trecut. Eforturile noastre s-au concretizat si prin reusite de export: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, China, tarile Golfului, Rusia, Moldova, Germania, Ungaria. Noi avem certitudinea ca AQUA Carpatica poate deveni ambasador international al României, prin calitate si pozitionare premium, putând concura direct cu cele mai prestigioase branduri mondiale”, a declarat Jean Valvis, Presedintele Valvis Holding.

În cadrul pachetului de credite agreat, UniCredit Tiriac Bank va acorda Carpathian Springs o finantare în valoare de circa 18 milioane de euro. Aceasta este destinata, pe de o parte, refinantarii unor investitii realizate la fabrica de la Panaci (localitatea Coverca, judetul Suceva) si, pe de alta parte, sustinerii nevoilor de dezvoltare a companiei pe piata locala si pe piete externe, printr-o noua linie de capital de lucru.

Totodata, UniCredit Tiriac Bank acorda Dorna Agri un plafon de creditare în valoare de 11,25 milioane de lei (2,5 milioane euro) pentru finantarea culturilor agricole, scontarea subventiilor ce urmeaza a fi primite de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), precum si pentru acoperirea altor nevoi generale. Dorna Agri este unul dintre cei mai importanti producatori agricoli din România.

Restul limitelor de creditare aprobate în favoarea celorlalte firme din cadrul grupului Valvis Holding vizeaza refinantarea în conditii mai avantajoase a unui proiect de productie de energie regenerabila, facilitati de factoring si linii de trezorerie pentru acoperirea riscurilor valutare, de dobânda si a pretului cerealelor. Produsele de hedging sunt folosite în mod uzual de marile companii multinationale pentru acoperirea acestor tipuri de riscuri si devin tot mai solicitate si pe piata locala, în contextul aprecierii dolarului, a dobânzilor foarte mici de pe piata interbancara si a volatilitatii de pe pietele financiare internationale.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)