Raiffeisen Bank, a patra banca din sistem dupa valoarea activelor, se pregateste sa isi majoreze valoarea nominala a actiunii de un milion de ori pana la 100.000 lei, fara a modifica valoarea capitalului social. Pretul de 0,27 lei/actiune pe care austriecii il ofera actionarilor minoritari ramasi de pe vremea Bancii Agricole si care vor sa se retraga evalueaza banca la 3,24 mld. lei, adica 736 mil.euro, potrivt ZF.ro

Cresterea valorii nominale a unei actiuni Raiffeisen Bank Romania are ingredientele unui „deal“ profitabil pentru minoritarii care dispun de banii necesari pentru a participa la procedura si in acelasi timp ofera un reper valoric oficial foarte important pentru o banca mare locala dupa cinci ani de criza.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)