Valoarea totală a restanțelor înregistrate de populație și firme la bănci a scăzut cu aproape  20% în iulie față de iulie 2016, până la 12,3 miliarde lei, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR).

Cele mai multe restanțe erau înregistrate la creditele în valută, respectiv 6,59 miliarde lei (în echivalent) în timp 5,74 miliarde lei era valoarea restanțelor înregistrate la creditele în lei.

Potrivit datelor BNR, numărul persoanelor fizice cu restanțe mai mari de 30 de zile la bănci și instituții financiare nebancare a crescut cu un procent în iulie față de luna precedentă, la 687.302.  Valoarea restanțelor înregistrate de aceste persoane era de 8,05 miliarde de lei. În total, ponderea restanțelor înregistate în lei și euro este aproape egală.

Soldul creditului neguvernamental a crescut cu 5,3% în iulie, în termeni anuali, până la 230,8 miliarde lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)