Restanțele la creditele acordate firmelor și populației însumau peste 13,7 miliarde lei la finalul lui noiembrie, valoarea acestora fiind în scădere cu 38,5% față de cea consemnată la sfârșitul aceleiași luni din 2015, potrivit datelor centralizate de Banca Națională a României (BNR).

Din această sumă, peste 5,94 miliarde lei reprezentau restanțe în moneda națională, în scădere cu 37,6%, iar circa 7,77 miliarde lei restanțe în valută, în coborâre cu 39,1%.

Din totalul restanțelor, circa 4,74 miliarde lei erau înregistrate în București.

Totalul creditelor depășea 223,4 miliarde lei la finele lunii noiembrie, fiind cu 0,97% mai mare decât valoarea consemnată la finalul aceleiași luni din 2015.

Împrumuturile în moneda națională se cifrau la 125,7 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditele acordate populației, de peste 112,9 miliarde lei, cele pentru consum totalizau mai mult de 52,3 miliarde lei, cele pentru locuințe depășeau 58 miliarde lei, iar cele destinate altor scopuri — peste 1,32 miliarde lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)