Publicul este preocupat sa sanctioneze in special bancile pentru rolul lor in declansarea crizei financiare, uitand rolul esential al acestora in economie, considera Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. In acelasi timp, bancile trebuie sa inteleaga ca nu mai pot miza pe comisioane sau pe bonusuri exagerate, fiind important sa intram intr-o perioada de rationalitate economica, a spus reprezentantul BNR intr-un interviu acordat Ziare.com.

Adrian Vasilescu considera ca “s-a creat o stare de spirit negativa in randul populatiei, plecandu-se de la o judecata care nu sta in picioare. Dar asa sunt lucrurile in lumea asta, perceptia uneori o ia inaintea realitatii. Desi pentru aceasta criza sunt vinovate multe autoritati, guverne, societati comerciale, este vinovata si populatia, vina cea mai mare a cazut pe banci.
Bancile vor castiga din imprumuturile date, dar trebuie sa fie atente sa nu creeze supraindatorare. Sunt cateva dintre lectiile acestei crizei.”

 

Citeste integral opiniile consilierului BNR aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)