La sfarsitul saptamanii trecute a fost finalizata fuziunea dintre Veneto Banca S.c.p.a. si Banca Italo Romena S.p.a. prin absorbtia celei din urma de catre prima, Sucursala Bucuresti a Bancii Italo Romena S.p.a. devenind astfel Sucursala Bucuresti a Veneto Banca S.c.p.a. In cadrul unei conferinte de presa, oficialii Bancii au vorbit despre implicatiile fuziunii si despre planurile pentru perioada urmatoare.

“Prin aceasta fuziune Grupul Veneto Banca urmareste consolidarea pozitiei sale pe piata romaneasca, prin implicarea directa, pastrand neschimbata structura operativa a institutiei pe care a absorbit-o”, a declarat Paolo Mariani, Directorul Sucursalei Bucuresti a Veneto Banca.

“Avand o istorie de peste 130 de ani si un patrimoniu de aproape 3 miliarde de euro, Veneto Banca se situeaza pe locul al douasprezecelea in cadrul sistemului bancar din Italia gratie unei dezvoltari constante in ultimii 15 ani. Suntem, asadar, mandri sa operam si in Romania cu acest brand recunoscut la nivel european”, a adaugat Paolo Mariani, Directorul Sucursalei Bucuresti a Veneto Banca.

Banca isi va desfasura activitatea sub brandul Veneto Banca demarand deja procesul de rebranding al agentiilor si activitatea de comunicare dedicata.

“Rebranding-ul reprezinta o actiune fireasca avand in vedere ca Romania este principala piata din afara Italiei pentru Veneto Banca. Prin activitatea noastra de comunicare privind noul brand, dorim sa transmitem valorile ce stau la baza acestuia si sa-i asiguram pe clientii nostri, atat companii, cat si persoane fizice, de intentia noastra de a le fi alaturi, de a le intelege nevoile si de a-i ajuta sa-si transforme planurile in proiecte concrete”, a subliniat Paolo Mariani, Directorul Sucursalei Bucuresti a Veneto Banca.

Nu sunt prevazute modificari din punct de vedere operativ, la nivel de retea teritoriala si de structura centrala. Devenind sucursala a Veneto Banca, institutia va putea oferi clientilor sai o serie de produse si servicii de care in Italia clientii beneficiaza deja de cativa ani.
in cadrul conferintei de presa a fost prezentat Alberto Morini, care va prelua functia de Director al Sucursalei Bucuresti a Veneto Banca dupa incheierea mandatului lui Paolo Mariani la inceputul lunii iunie.

Alberto Morini, in varsta de 50 de ani, si-a inceput cariera profesionala in cadrul Credito Italiano, ocupand mai apoi functii importante printre care cea de conducere a Directiei Teritoriale Triveneto si Milano din cadrul Unicredit Corporate Banking Spa. Acesta a intrat in Grupul Veneto Banca in anul 2010 ocupand functiile de Director Corporate al Banca Popolare di Intra, apoi de Director al Directiei Centrale Corporate a Veneto Banca si, din martie 2012, pe cea de Director al Directiei Teritoriale Centru-Nord a Veneto Banca.

“Aceasta noua functie ce mi-a fost incredintata privind conducerea operatiunilor Veneto Banca in Romania reprezinta pentru mine un motiv de mandrie, dar si o adevarata provocare profesionala, intrucat voi avea ocazia de a cunoaste un mediu de business nou, foarte atractiv pentru investitorii italieni si straini”, a declarat Alberto Morini. “Ma aflu aici pentru a continua munca inceputa de catre predecesorul meu Paolo Mariani, caruia doresc sa-i multumesc intrucat pe perioada mandatului acestuia Banca Italo Romena si-a consolidat pozitia pe piata romaneasca, castigand cota de piata in pofida contextului economic dificil. imi propun ca, pe parcursul mandatului meu, Banca sa sustina persoanele fizice si profesionistii, dar mai ales companiile angrenate in schimburi comerciale internationale prin crearea de produse specifice si consultanta dedicata, atat in ceea ce priveste finantarile, cat si produse de acoperire a riscului valutar si de dobanda”, a adaugat Alberto Morini.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)