Veniturile nete consolidate raportate de catre Grupul Garanti Romania au ajuns, in primul semestru din 2014, la 70,2 milioane de euro, in crestere cu 8,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul net consolidat s-a situat la 16,9 milioane de euro, arata rezultatele financiare publicate de catre banca.

In prima jumatate a anului in curs, activele totale ale Garanti Bank Romania s-au ridicat la 2,02 miliarde de euro, mai mult cu 14,7% in comparatie cu anul 2013.

Pe de alta parte, potrivit sursei citate, Garanti Bank, parte a Grupului financiar, a inregistrat, la finele lunii iunie a.c,, venituri nete de 57,7 milioane de euro (+8,6% fata de perioada similara a anului trecut) si un profit net de 13,9 milioane euro.

In plus, in comparatie cu primul semestru din 2013, numarul de clienti a crescut cu 11,9%, volumul total de credite din toate segmentele (IMM-uri, corporate si retail) a atins valoarea de 1,47 miliarde de euro, in crestere cu 8,8%, iar volumul de depozite s-a marit, de asemenea, cu 45,3%.

Institutiile financiare nebancare din cadrul Grupului au inregistrat profit, dupa cum urmeaza: Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA) a consemnat un profit de 1,3 milioane de euro (crestere de 36,7%), Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) – profit de 1,34 milioane euro (+0,8%) si Garanti Credite Ipotecare (marca sub care functioneaza Domenia Credit IFN SA) – profit 400.000 de euro.

in luna martie 2014, Garanti Bank şi Garanti Credite Ipotecare au anuntat initierea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii in Romania, finalizarea acestora fiind estimata pana la sfarsitul anului in curs, dupa obtinerea aprobarilor din partea Bancii Nationale a Romaniei /BNR/ si indeplinirea tuturor formalitatilor legale.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)