Rata de economisire a familiilor din Uniunea Europeana a scazut in trimestrul trei al anului trecut, potrivit datelor prezentate luni de Eurostat, Biroul European de Statistica. In acelasi timp, rata investitiilor realizate de populatie a stagnat. Astfel, in perioada iulie-septembrie 2011, rata de economisire in UE 27 era de 10,9% din venituri, comparativ cu 11,7% in trimestrul doi din 2011. In zona euro, rata de economisire era de 13,3% din venituri, comparativ cu 13,7% in perioada aprilie-iunie 2010.

Afla cati bani economisesc romanii  – 91 de lei

Ceea ce inseamna ca, din totalul veniturilor pe care le obtinem, reusim sa punem deoparte, sub forma de economii, doar 10,9%. Daca venitul mediu al romanilor este de 835 de lei pe luna, dupa datele din trimestrul trei al anului 2011, conform INS, inseamna ca economisim 91 de lei pe luna de persoana. Vest-europenii stau ceva mai bine, economisesc 13,3% din venituri. De exemplu, in Germania, salariul mediu este de circa 2.000 de euro pe luna. La acest salariu, economia de 13,3% ar insemna o suma de 260 de euro, potrivit Econtext.ro. Intr-un studiu efectuat de ING in luna septembrie 2011, românii reuseau sa economiseasca in medie doar 7% din venitul lunar, nivel minim in randul tarilor incluse in studiu – a cuprins 10 tari, era de 12%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)