România ar putea desemna un nou viceguvernator al Băncii Naționale după alegerile legislative din 11 decembrie, deoarece Parlamentul are nevoie de timp pentru a face cea mai bună alegere, a declarat luni președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, transmite Bloomberg.

Cum noul Parlament va avea de votat bugetul, numirea unui viceguvernator va fi facută, mai mult ca sigur, în ianuarie, după vacanța parlamentară

Principalele partide parlamentare au căzut de acord să amâne o decizie cu privire la noul viceguvernator al BNR până după alegeri astfel încât perioada de campanie să nu afecteze numirea unui nou viceguvernator, a declarat luni Liviu Dragnea într-un interviu acordat Bloomberg.

“Vrem să dispunem de timp pentru a lua cea mai bună decizie iar această decizie nu ar trebui influențată de dezbaterile electorale. Este important să avem un mediu politic calm atunci când discutăm propuneri și audiem candidați pentru acest post”, a spus Liviu Dragnea.

Începând din luna august, Consiliul de Administrație al BNR a fost redus de la nouă la opt membrii, în condițiile în care Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

“Guvernatorul Mugur Isărescu ne-a asigurat că BNR poate funcționa foarte bine și cu opt membrii în Consiliul de Administrație”, a spus Dragnea.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)