Grupul austriac de asigurari Vienna Insurance Group (VIG), prezent si pe piata din Romania, a anuntat luni ca a devenit lider pe piata de asigurari din Macedonia dupa ce a semnat un acord pentru preluarea a 75% din drepturile la vot la asiguratorul QBE Makedonija, informeaza un comunicat de presa.

‘Aceasta achizitie va creste cota VIG pe piata de asigurari din Macedonia pana la aproape 20%, devenind lider de piata. Aceasta este un nou pas in strategia noastra de a ne creste prezenta pe piata din Europa Centrala si de Est si a exploata potentialul de crestere al regiunii’, a declarat directorul general de la VIG, Peter Hagen, conform Agerpres.

QBE Makedonija are 200 de angajati si o retea de 19 sucursale. In 2011 compania a fost numarul trei pe piata de asigurari din Macedonia cu un volum al primelor de 12 milioane de euro .

VIG ste prezent pe piata de asigurari din Macedonia inca din 2007. Anul trecut subsidiarele Winner si Winner Life au inregistrat un volum al primelor de 8,6 milioane de euro .

Pe piata din Romania, la data de 1 mai 2012 a fost incheiata fuziunea intre BCR Asigurari Vienna Insurance Group si Omniasig Vienna Insurance Group. Noua companie, denumita Omniasig Viena Insurance Group, are in strategia pentru 2012 realizarea unui volum de prime brute subscrise de 1,2 miliarde lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)