Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a confirmat pentru G4Media.ro biroul de presă al BNR.

Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar și a susținut un interviu.

BNR nu are o pozitie oficială pe acesta temă. Viorica Dăncila, consultant pe strategia de sustenabilitate şi energie verde

Din 1 iunie, fostul premier PSD va ocupa funcţia de consultant în cadrul departamentului Departamentul Energie Verde, unul din cele 5 departamente care formează Comitetul de trecere la Euro. pe strategia de sustenabilitate şi energie verde.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a explicat la Europa Liberă că este vorba despre un contract de consultanță care vizează „eforturile României de aderare la zona euro”.

BNR a înființat recent, spune Adrian Vasilescu, pe lângă comitetul care există deja de ani de zile la BNR în vederea trecerii la moneda euro, cinci noi departamente de consultanță. „Nu este vorba despre consilieri ai guvernatorului, sunt cinci departamente de consultanță pentru trecerea la euro”.

Cele cinci noi departamente: Departamentul Euro, cel care va coordona activitatea; Economie reală / economie bancară; Bănci centrale; Monede digitale si Economia verde.

Pregatirea intensa pentru aderarea la euro. “Romania va avea nevoie de un lobby intens”, a spus Adrian Vasilescu. Cunoaste caile Parlamentului European, are usi deschise in Europa”, a explicat Vasilescu la Digi24.

“Doamna Dăncilă este angajată consultant la Departamentul economia verde”, spune Adrian Vasilescu care explică și motivele angajării doamnei Dăncilă:

  • a fost prim-ministru”
  • „a fost europarlamentar”
  • „a avut relații instituționale cu ecologiștii din Parlamentul European”
  • „de câte ori s-a dus la Bruxelles s-a întors bine de acolo”, spune consilierul guvernatorului BNR, citat de Romania Liberă.

Viorica Dăniclă este absolventa Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)