Visa Europe saluta aprobarea Ordinului Ministerului Finantelor Publice, publicat astazi in Monitorul Oficial, care permite tuturor operatorilor economici din Romania, inclusiv institutiilor de credit (banci), sa inceapa procesul de autorizare pentru emiterea de tichete de masa si vouchere de vacanta si in format electronic. “Salutam aprobarea acestui ordin al MFP care, practic, da posibilitatea tuturor operatorilor economici interesati sa inceapa procesul de autorizare pentru emiterea de tichete de masa si de vacanta pe carduri. Inca de la inceput, am fost promotori activi pentru transferul acestor beneficii pe suport electronic si ne bucuram ca prevederile au fost extinse si pentru voucherele de vacanta. Acest lucru va stimula competitia pe piata prin intrarea unor noi emitenti, inclusiv a bancilor, ceea ce va aduce beneficii multiple pentru angajati, angajatori si comercianti”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Emiterea tichetelor de masa si a voucherelor de vacanta pe carduri va aduce avantaje importante pentru partile implicate

Angajatorii vor beneficia de optimizarea costurilor si a proceselor cu achizitionarea, transferul si distributia acestor beneficii. Astfel, se reduce considerabil volumul de munca alocat si sunt eliminate costurile generate de tiparirea pe suport de hartie. Pe scurt, emiterea de tichete de masa si de vacanta electronice poate aduce economii pentru angajatori si, in plus, nu implica niciun fel de comisioane sau costuri de utilizare pentru beneficiari.

Angajatii vor avea la dispozitie un instrument de plata sigur si eficient, pe care il vor putea utiliza intr-o retea mai extinsa de comercianti intrucat numarul de unitati de alimentatie publica si de operatori de turism care accepta in prezent plata cu cardul este mai mare decat al celor unde se pot utiliza aceste beneficii pe suport de hartie. Mai mult, tichetele pe suport electronic emise de banci vor respecta toate standardele de securitate specifice cardurilor bancare, iar, in cazul pierderii sau deteriorarii, angajatul isi poate recupera banii din cont, intrucat acestea pot fi reemise, spre deosebire de suportul de hartie.

In cazul comerciantilor care vor incheia contracte de acceptare a platilor cu tichete de masa si de vacanta electronice, acestia vor elimina treptat procesul de numarare si scanare a bonurilor sau voucherelor, vor incasa mai rapid platile si isi vor scadea costurile administrative intrucat vor elimina operatiunile de depozitare si transport specifice suportului pe hartie.

Per total, la nivelul economiei, digitalizarea pietei tichetelor de masa si a voucherelor de vacanta va sustine eforturile autoritatilor cu privire la combaterea economiei subterane prin incurajarea obiceiului de plata cu cardul si printr-un control mai bun asupra utilizarii acestor fonduri pentru destinatia prevazuta.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)