Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, deruleaza in perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014 a cincea editie anuala a campaniei nationale de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.

“Visa Europe s-a angajat sa promoveze plata taxelor si impozitelor locale cu cardul si ne bucuram ca putem numara deja cinci ani consecutivi de cand organizam aceasta campanie nationala, care va fi cea mai ampla dintre toate editiile derulate pana in prezent. Totodata, dorim sa salutam initiativele tot mai numeroase ale primariilor de a deveni sustinatori activi ai platii taxelor si impozitelor locale cu cardul si de a face aceasta modelitate de plata cat mai simpla si usoara pentru cetateni. in acest sens, suntem bucurosi ca locuitorii din 6 orase din tara isi vor putea putea plati taxele cu cardul in locatiile special deschise in centre comerciale si sucursale bancare, ca urmare a unei stranse colaborari cu bancile membre si autoritatile locale. Astfel, beneficiile platii cu cardul devin din ce in ce mai vizibile pentru toate partile implicate: contribuabilii isi pot plati taxele mai simplu, comod si fara comision, iar autoritatile locale isi pot optimiza resursele”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe.

Toti posesorii de carduri Visa care isi achita taxele si impozitele locale cu cardul in perioada 15 ianuarie –  31 martie 2014 vor participa la o promotie in cadrul careia vor putea castiga, prin tragere la sorti, premii totale in valoare de peste 130.000 lei. Fiecare plata efectuata cu cardul Visa reprezinta o inscriere automata in promotie si o sansa in plus la tragerea la sorti.

Totodata, Visa Europe, impreuna cu bancile membre, organizeaza pentru al doilea an consecutiv competitia nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primariile din tara care accepta plata cu cardul.

Primaria care va sustine cel mai activ plata taxelor si impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de “Cea mai moderna primarie” in cadrul unei conferinte de presa. Pentru a sublinia angajamentul primariilor de a promova plata taxelor si impozitelor cu cardul si de a oferi sanse egale tuturor oraselor, primaria castigatoare va fi desemnata in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalitatilor de plata a taxelor cu cardul puse la dispozitia cetatenilor (POS, online si locatii speciale), precum si de masurile implementate pentru promovarea modalitatilor alternative de plata a taxelor si impozitelor cu cardul.

La sfarsitul anului trecut, plata taxelor si impozitelor locale cu cardul direct la POS la sediile administratiilor fiscale era acceptata de 176 de primarii, potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre ale Visa Europe.

“Am observat in ultimul an ca tot mai multe primarii incep sa se orienteze spre acceptarea platii online pe ghiseul.ro, platforma pusa gratuit la dispozitia lor, si sa renunte la platformele proprii. Astfel, numarul primariilor care accepta plata cu cardul prin ghiseul.ro a crescut cu 70% anul trecut, la 73 de municipalitati, iar alte 30 de primarii se aflau in procedura de inrolare pe platforma la finalul anului 2013. Salutam in acest sens eforturile realizate de autoritati in directia sustinerii active a dezvoltarii platilor online si vom continua sa lucram indeaproape cu bancile membre si autoritatile locale pentru a creste increderea in utilizarea cardurilor”, a adaugat Catalin Cretu.

in total, 96 de primarii acceptau plata online a taxelor si impozitelor locale la finalul anului trecut, in conditiile in care internetul permite contribuabililor sa-si achite taxele oricand si de oriunde, evitand astfel eventualele cozi de la ghisee.

Mai mult, taxele si impozitele locale pentru 6 orase pot fi platite cu cardul in locatii special deschise in centre comerciale si sucursale bancare sau la 18 infochioscuri instalate la sediile administratiei locale, in supermarket-uri si mall-uri. Visa Europe, impreuna cu bancile membre si cu sprijinul autoritatilor locale, va continua sa extinda in primul trimestru din 2014 lista locatiilor special deschise pentru plata taxelor si impozitelor locale cu cardul.

Extinderea retelei de acceptare a platilor de taxe si impozite locale cu cardul a reprezentat un imbold pentru cresterea acestor tranzactii, in conditiile in care contribuabilii sunt tot mai interesati sa isi achite obligatiile fiscale mai simplu, in siguranta si fara costuri suplimentar.

Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul in Romania a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, sustinuta de tranzactiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre ale Visa Europe.

In acelasi timp, anul trecut, romanii au folosit mai des cardurile pentru a-si achita taxele si impozitele si au realizat peste 372.000 de plati electronice, in crestere cu 31% comparativ cu 2012.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut usor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)