Valoarea taxelor si impozitelor locale platite direct cu cardul pe internet a crescut in primele doua luni din acest an cu 52% comparativ cu perioada similara din 2014, depasind pragul de 10 milioane de lei, ceea ce reprezinta peste 40% din sumele achitate online in intreg anul 2014, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe din Romania.

Internetul permite contribuabililor sa isi plateasca taxele oricand si de oriunde si sa evite astfel eventualele cozi de la ghisee sau costuri legate de retragerea numerarului de la bancomate. Astfel, contribuabilii au realizat in primele doua luni din acest an aproape 40.000 de plati online de taxe si impozite catre autoritatile locale, in crestere cu 49% fata de aceeasi perioada din 2014.

Dezvoltarea tranzactiilor de plata online a taxelor si impozitelor locale a fost sustinuta in ultimii ani si de cresterea constanta a numarului de primarii care pun la dispozitia contribuabililor posibilitatea de a plati pe internet. La sfarsitul anului trecut, peste 110 primarii acceptau plata online a taxelor si impozitelor locale, prin www.ghiseul.ro sau platforme proprii.

“Salutam interesul manifestat de autoritatile locale si de contribuabili fata de plata online a taxelor si impozitelor. Sustinem plata taxelor si impozitelor locale cu cardul inca din anul 2009 si ne bucura sa vedem ca eforturile tuturor partilor implicate dau rezultate si imbunatatesc experienta contribuabililor in interactiunea cu autoritatile locale. in luna martie am remarcat faptul ca a fost depasit nivelul de 65.000 de utilizatori activi ai platformei ghiseul.ro, comparativ cu aproximativ 50.000 de conturi active la inceputul acestui an, ceea ce demonstreaza faptul ca tot mai multi contribuabili sunt interesati in mod clar de rapiditatea, confortul si siguranta platilor online”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, deruleaza pana la finalul lunii martie 2015 a sasea editie anuala a campaniei nationale de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul.

Toti posesorii de carduri Visa care isi achita taxele si impozitele locale cu cardul in perioada 15 ianuarie – 31 martie 2015 vor participa in mod automat la o campanie promotionala cu premii in valoare totala de pana la 200.000 lei. Astfel, participantii pot castiga zilnic, prin tragere la sorti, unul dintre cele 380 de premii ale campaniei (5 premii pe zi) reprezentand contravaloarea impozitului achitat cu cardul, cuprinsa intre 100 si 500 de lei, sau marele premiu in suma maxima de 10.000 lei.
Plata taxelor si impozitelor locale cu cardul se poate realiza si fizic la sediile administratiilor locale, la POS-urile instalate in oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, in locatiile special deschise de Visa in centrele comerciale, la infochioscurile instalate in sediile administratiilor locale, in supermarket-uri si mall-uri.
Mai multe detalii despre campanie, precum si lista primariilor care accepta plata cu cardul, pot fi accesate pe www.visa.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)