Cheltuielile totale pe cardurile Visa emise in Romania s-au majorat in anul fiscal 2015 cu 13%, la aproximativ 24 miliarde euro, in contextul in care valoarea platilor realizate direct la comercianti a crescut cu 20%, de doua ori mai rapid decat retragerile de numerar.

Potrivit unui comunicat al companiei, numarul platilor realizate la POS cu cardurile Visa a avansat cu 22% in conditiile in care toate tipurile de carduri au raportat majorari de peste 20% pentru acest indicator. Per total, numarul platilor cu carduri Visa la comercianti a crescut de sase ori mai rapid decat numarul retragerilor de numerar.

“Astfel, valoarea medie a unei tranzactii la POS a continuat sa scada conform obiectivelor Visa, cu 2,3%, la mai putin de 33 euro, ceea ce demonstreaza utilizarea tot mai frecventa a cardurilor Visa pentru plati necesare in viata cotidiana. Portofoliul de carduri Visa a crescut usor, la 7,4 milioane de unitati, in linie cu evolutia portofoliului de baza reprezentat de cardurile de debit, care au inregistrat cresteri semnificative atat in ceea ce priveste numarul tranzactiilor efectuate la POS (+22,2%), cat si valoarea platilor (+19,1%)”, se arata in comunicat .

Portofoliul de carduri Visa Business a crescut in 2015 cu 10%, iar utilizarea acestora s-a intensificat atat la POS (+22,3% numar tranzactii; +18,7% valoare plati), cat si din punct de vedere al cheltuielilor totale rulate (+14,8%).

In prezent, mai mult de 1 euro din fiecare 5,7 euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa, in conditiile in care in Europa exista 522 milioane de carduri Visa — mai mult de un card pentru fiecare persoana adulta.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)