Detinatorii de carduri Visa emise in Romania au realizat in data de 7 februarie 2015 peste 2.050 de tranzactii cu cardul, fiecare cu o valoare cuprinsa intre 6 si 6,99 lei, si ar putea fi castigatori in cadrul loteriei bonurilor fiscale, prin care se ofera premii in valoare totala de 1 milion de lei.

Pentru a-si revendica premiile, castigatorii trebuie sa depuna bonul fiscal, in original, la orice unitate teritoriala a ANAF, impreuna cu o copie a actului de identitate sau a pasaportului si o cerere scrisa. Valoarea totala a premiilor de 1 milion de lei se va imparti in mod egal intre toate persoanele care solicita si indeplinesc conditiile loteriei bonurilor fiscale.

“Salutam initiativa Ministerului Finantelor Publice de a organiza loteria bonurilor fiscale, prin care autoritatile dovedesc perseverenta si consecventa in lupta impotriva evaziunii fiscale. Visa a sprijinit aceasta masura, implementata cu succes si pe alte piete din Europa, precum Croatia, Slovacia si Portugalia, care se confrunta cu problema evaziunii fiscale la scara larga. Rezultatul primei extrageri ne confirma faptul ca romanii platesc cu cardul si sume mici, cum ar fi cumparaturi de 6 lei, si speram ca in viitor un numar tot mai mare din aceste tranzactii sa fie contactless – tehnologia care ofera o experienta a cumparaturilor mai rapida si comoda intrucat detinatorul cardului nu mai trebuie sa introduca codul PIN pentru plati pana la 100 lei”, a declarat Catalin Cretu, Director Regional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Prima extragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a avut loc a doua zi de Paste, in data de 13 aprilie, fiind luate in considerare toate bonurile emise in perioada 2 februarie – 28 martie, pentru cumparaturile platite cu cardul, bonuri de masa sau numerar.

Rezultatele extragerii se vor afisa pe site-ul Ministerului Finantelor si cel al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, iar persoanele care au bonuri castigatoare isi pot revendica premiile in maxim 30 de zile de la data extragerii. Plata castigurilor va fi facuta de Ministerul Finantelor in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)