Potrivit unui comunicat de presa, Volksbank a decis reducerea dobanzilor la depozitele in lei cu scadente scurte, insa a pastrat neschimbate castigurile oferite pentru plasamentele pe termene mai lungi. in cazul depozitelor in euro, au fost majorate dobanzile pentru maturitatile mai mari de sase luni, inclusiv. Am ajustat dobanzile pentru a ne adapta contextului actual. Dobanzile interbancare la lei au scazut semnificativ de la inceputul anului, insa in acelasi timp, exista in continuare o nevoie de lichiditate pe termene medii si lungi. Prin urmare, doar o parte din reducerea dobanzilor a fost trasmisa catre clientii cu depozite”, a declarat Lucian Cojocaru, Vicepresedintele Volksbank Romania.

In cazul depozitelor in euro, dobanzile oferite la maturitati peste 6 luni au fost majorate cu 0,25%, pana la 4,25%, demonstrand angajamentul bancii pentru reducerea dezechilibrului dintre credite si depozite. In ceea ce priveste dobanzile la depozitele in lei, banca a decis sa le reduca cu 0,25 puncte procentuale, pentru scadentele de o luna si trei luni,  transferand catre client doar o parte din evolutia nefavorabila de pe piata interbancara. in cazul depozitelor in lei cu maturitati peste 6 luni, Volksbank nu a modificat dobanzile.

Media dobanzilor interbancare la lei a scazut in ianuarie, fata de decembrie, cu aproape un punct procentual. In ceea ce priveste dobanzile la credite, clientii au putut beneficia integral de evolutiile favorabile de pe pietele financiare. Dobanzile la creditele aflate in oferta curenta a Volksbank se actualizeaza periodic la fiecare 6 luni de la semnarea contractului, in cazul imprumuturilor in lei, respectiv 3 luni in cazul imprumuturilor in euro, se mai precizeaza in comunicatul de presa al bancii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)