Motivatia feedback-ului pozitiv de care se bucura oferta de conversie a creditelor in franci elvetieni promovata de Banca Transilvania pentru clientii Volksbank consta intr-o reducere consistenta a ratei lunare plata ce survine in urma procedurii si a eliminarii comisionului de risc.

Oficialii Bancii Transilvania au oferit publicatiei online www.bankingnews.ro un model de calcul pentru conversia unui credit de 100.000 de franci elvetieni, contractat in anul 2008 pe o perioada de rambursare de 25 de ani, care arata beneficiile de care se bucura clientii Volksbank care dau curs ofertei.

Practic, conform Banca Transilvania, rata lunara de plata scade cu 46%, in timp ce principalul care mai trebuie achitat se reduce cu peste 30.000 de franci elvetieni.

”Pentru un credit de 100.000 de franci elvetieni accesat in anul 2008, pentru o perioada de 25 de ani, cu o dobanda fixa de 3,99% pe an si comision de risc de 0,22% pe luna: dupa 84 de luni, clientul plateste o rata lunara de 644,44 de franci elvetieni (care include comisionul de risc), echivalentul a 2.708,27 de lei si mai are de returnat la banca 81.161 de franci elvetieni. Daca alege oferta de refinantare in lei, atunci principalul va scadea la 50.319 de franci elvetieni, 211.464 in echivalent lei, iar rata dobanzii va fi de 4,69% . In acest caz, rata lunara va scadea la 1.452 de lei. Practic, clientul va plati lunar cu 46% mai putin. Durata creditului ramane nemodificata”, se arata in modelul de calcul furnizat de Banca Transilvania publicatiei noastre.

Banca Transilvania va face publice in curand informatii privind impactul pe care l-a avut oferta sa de conversie in randul clientilor Volksbank. Omer Tetik, directorul general Banca Transilvania, a anuntat in urma cu doua saptamani ca circa 5.200 de clienti Volksbank au acceptat in doar 3 zile de la startul ofertei, conversia creditelor in franci elvetieni si s-au programat pentru semnarea documentelor.

“Ieri am incheiat a treia zi de programari. Din 18.300 de clienti, circa 5.200 au acceptat sa se programeze pentru a semna documentele de conversie”, a subliniat Omer Tetik. Banca Transilvania si-a asumat returnarea comisionului de risc perceput in cadrul contractelor de credit in franci elvetieni ale Volksbank si aplicarea unui discount de 22,5%, in contextul in care a preluat un portofoliu de credite in valoare de un miliard de franci elvetieni.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)