In perioada 4 mai – 31 iulie 2015, Banca Transilvania deruleaza o ampla campanie ce vizeaza rezolvarea situatiei clientilor cu credite in franci elvetieni de la Volksbank, promovand o oferta de conversie a acestor imprumuturi, care consta in returnari de comisioane si reduceri.

Propunerea initiata de Banca Transilvania se adreseaza celor aproximativ 18.300 de clienti Volksbank, dintre care aproximativ 16.000 de persoane sunt considerate a fi eligibile, in conditiile in care acestia nu inregistreaza restante la credite.

Interesant este faptul ca Banca Transilvania a reusit deja sa semneze la notar conversia pentru un procent de 50% dintre clientii eligibili, ceea ce inseamna ca circa 8.000 de persoane beneficiaza deja de returnarea sumelor in contul comisionului de risc (prin diminuarea creditului in sold) si de reducerea de 22,5% aplicabila la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuarii cu comisionul de risc/administrare platit efectiv si nerecuperat de clienti pana la data conversiei.

Mai mult, conform informatiilor furnizate de Banca Transilvania publicatiei online www.BankingNews.ro, inca aproximativ 3.000 de clienti sunt programati in zilele urmatoare pentru semnarea documentelor ce atesta conversia imprumuturilor in franci. In aceste conditii, datele prezentate arata ca Banca Transilvania a reusit sa convinga pana in prezent circa 11.000 de clienti Volksbank.

94% din clientii care au semnat conversia au ales ca si moneda de destinatie leul. ”Avand in vedere acest volum de credite, putem confirma ca este o munca titanica pentru intreaga echipa Volksbank si Banca Transilvania, peste 400 de angajati si sute de notari din intreaga tara fiind implicati in acest proiect”, precizeaza reprezentantii BT.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)