Chiar daca Volksbank Romania a castigat definitiv la Curtea de Apel Bucuresti, in 18 mai 2015, un proces in care clientii au cerut eliminarea comisionului de risc din contractul de credit incheiat in franci elvetieni, Banca Transilvania isi mentine planurile de rambursare a comisionului tuturor clientilor.

Banca Transilvania, in calitate de actionar al Volksbank, ramane consecventa planului initial de a pune bazele unui parteneriat real si transparent cu clientii Volksbank, sens in care va mentine inclusiv pentru acesti clienti, decizia voluntara de stopare a calcului comisionului de risc incepand din 8 aprilie 2015, precum si returnarea sumelor deja incasate in contul acestui comision.

In dosarul nr. 28463/3/2014, clientii solicitau anularea comisionului de risc, motivand ca ar fi perceput abuziv, si restituirea sumei incasate de banca pe seama acestuia.

Inca de la inceput, Tribunalul Bucuresti a respins cererea de chemare in judecată ca fiind neintemeiata, argumentand ca in prezenta cauza nu se poate retine situatia de inferioritate, avand in vedere valoarea creditului si conditiile specifice ale contractului.

Ulterior, in data de 18 mai 2015, Curtea de Apel Bucuresti a respins, de asemenea, definitiv apelul clientilor.

In cazul clientilor cu credite in alta moneda decat CHF, Volksbank Romania a luat masura stoparii calcularii comisionului de risc incepand cu data de 8 aprilie, iar procesul de rambursare prin diminuarea soldului creditului va incepe dupa finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor in CHF.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)