Volksbank Romania relanseaza produsele de creditare destinate IMM-urilor. In prima faza, banca lanseaza Creditul Universal ce poate fi utilizat atat pentru finantarea capitalului de lucru, a stocurilor sau a altor cheltuieli aferente activitatii curente, cat si pentru achizitiile de echipamente sau pentru refinantarea unor imprumuturi contractate la alte banci sau IFN-uri. “Segmentul IMM-urilor este unul strategic pentru Volksbank Romania, potrivit noii strategii a bancii. Este un segment al carui rol este esential in economie: de la inovatie, la cresterea competitivitatii si la oferirea de locuri de munca”, a declarat Lucian Cojocaru, Vicepresedintele Volksbank Romania.

Noua strategie a Volksbank, pentru perioada 2010-2015, prevede atingerea unei cote de piata de 4% pe segmentul IMM si corporate. “In acesti ani de criza, am intalnit o multime de antreprenori care au reusit sa se descurce, ba chiar au avut si cresteri ale activitatii. Se spune ca bancile considera IMM-urile un sector riscant, dar realitatea a demonstrat ca multe astfel de companii au trecut testul crizei. Tocmai de aceea noi credem in ele si dorim sa construim o relatie de durata cu clientii IMM si sa crestem impreuna”, a declarat Danut Florescu, Director Directie Management Vanzari Corporate in cadrul Volksbank Romania.

Creditul Universal poate fi contractat pe o perioada de pana la 5 ani, in Lei sau in Euro. Dobanzile se calculeaza in functie de indicatorii ROBOR 3M, respectiv EURIBOR 3M, la care se adauga o marja incepand de la  4% , stabilita in functie de: situatia financiara a imprumutatului, durata de creditare, mixul de garantii si nu in ultimul rand de perspectivele de dezvoltare a afacerii. Prin politica de preturi, Volksbank Romania incurajeaza contractarea de credite in moneda in care beneficiarul isi incaseaza veniturile. Singurul cost perceput pe langa dobanzi este comisionul de analiza a dosarului, de 1,5% din valoarea creditului.

Detalii Credit Universal:
Destinatie:
–    finantarea capitalului de lucru si altor cheltuieli aferente activitatii curente
–    finantarea stocurilor,
–    refinantarea/inlocuirea creditelor angajate la alte banci si/sau IFN.

Durata:
– maximum 5 ani
Suma maxima:
– maximum 70.000 Lei, respectiv 17.500 Euro in cazul in care nu se ofera garantii materiale
– maximum 450.000 Lei, respectiv 100.000 Euro in cazul in care garantia acopera minimum 85%

Garantii:
–  structura de garantii FLEXIBILa, fiind acceptate garantii imobiliale/mobiliare, inclusiv garantii emise F.N.G.C.I.M.M., F.G.C.R.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)