“Toti clientii Volksbank cu credite in franci vor primi oferta personalizata a Bancii Transilvania imediat dupa preluare”, a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Omer Tetik, la incheierea conferintei de presa organizata astazi. Banca anunta astfel ca va aplica discount-uri personalizate in cazul conversiei creditelor in franci elvetieni preluate de la Volksbank. Reducerile vor putea depasi chiar 20-25% in cazurile sociale, adica acei clienti care nu isi mai permit sa plateasca ratele, potrivit declaratiilor venite de la BT.

Mai sunt doua luni pana la incheierea preluarii Volksbank Romania

Banca Transilvania va oferi solutii, in lei sau euro, tututor clientilor interesati. Banca se asteapta sa ramana in portofoliu si cu imprumuturi in franci, daca clientii nu va dori conversia.

“Inchiderea tranzactiei cu Volksbank va mai dura inca doua-trei luni, vrem sa venim cu o oferta pentru clientii cu credite in franci elvetieni imediat dupa finalizarea preluarii. Nu va fi o solutie unica oferita tuturor pentru ca sunt diferite credite, termene, sumele sunt diferite, unele sunt garantate, altele nu sunt, unele sunt de investitii, asa ca banca va veni cu multe alternative pentru fiecare segment, pentru fiecare client, dar cu prioritate vrem sa tratam cazurile sociale, unde vorbim despre locuinte familiale, credite care sunt in jur de 100.000-150.000 de franci elvetieni. Asta vom trata cu prioritate imediat, dar toti clientii cu credite in franci elvetieni in cazul Volksbank vor primi oferte de la Banca Transilvania dupa preluare”, a declarat luni directorul general al Bancii Transilvania, Omer Tetik.

Solutiile pe care banca le va oferi clientilor cu credite in franci au doua scopuri principale: diminuarea expunerii totale si diminuarea ratei lunare pe care clientul o plateste.

“In general, solutia pentru cazurile sociale va fi conversia la cursul valutar actual dupa care vom aplica o reducere semnificativa pentru a diminua expunerea totala si rata lunara […] O sa fie procente de discount sau haircut pentru fiecare profil de client al Volksbank. Pentru fiecare client procentul de discount are o semnificatie mult mai mica decât rata lunara sau expunerea totala, deci o sa fie un procent diferit. Daca vorbim despre 20%-25%, cred ca asta de-abia ajuta clientii sa revina la o rata lunara si un plan de rambursare rezonabila. Discountul poate fi mai mic sau mai mare, dupa profilul clientului”, a mai subliniat Omer Tetik.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)