Benoit Catel, presedintele Volksbank, a declarat in cadrul unui interviu acordat Agerpres, ca economia romaneasca sa semne de redresare. ”In unele sectoare s-a inregistrat o crestere a veniturilor, iar accesul la finantare a devenit mai facil. Aud din ce in ce mai des atunci cand vorbesc cu clientii ca vor sa construiasca ceva, ca vor sa se extinda, ca vor sa investeasca. Nevoile economiei au ramas acolo si exista potential pentru cresterea creditarii in Romania”, a precizat seful Volksbank.

Bancherul considera ca trebuie incurajate investitiile in sectorul productiv si cele din sectorul distributiei. Totodata, in opinia sa, finalizarea proiectelor europene constituie un alt domeniu atractiv pentru bancile locale. Benoit Catel sustine insa ca cererea de credite pe segmentul de retail este inca slaba. Chiar si asa, oficialul Volksbank anticipeaza ca populatia va apela din ce in ce mai mult la imprumuturi, daca avem in vedere ca dobanzile la credite au scazut pana la un nivel record.

”Anul trecut, am acordat credite de 143 de milioane de euro, iar anul acesta avem in plan un volum de 200 de milioane de euro. Ne concentram pe creditele pe termen scurt, in lei, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii”, a subliniat Benoit Catel.

Presedintele Volksbank apreciaza ca bancile din Romania trebuie sa dea dovada de mai multa agilitate pe piata si in modul in care opereaza si sa incerce sa utilizeze in folosul lor incertitudinile de pe piata, in loc sa astepte momentul cand conditiile economice se vor stabiliza.

In opinia sa, obiectivul principal al Volksbank pentru acest an este concentrarea pe simplificarea fluxurilor interne si cresterea gradului de automatizare, folosind avantajele aduse de noile tehnologii. Volksbank are un buget de 20 de milioane de euro alocat exclusiv investitiilor IT si reconfigurarii modului de interactiune cu clientii. ”Nu vrem sa vindem produse pur si simplu, vrem sa vindem calitate, consultanta si siguranta”, subliniaza bancherul.

Citeste interviul acordat de presedintele Volksbank, Benoit Catel, pe www.agerpres.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)