Dupa noile norme BNR, tot mai multi clienti sunt nevoiti sa faca drum intors de la banca, deoarece nu se incadreaza in accesarea unui imprumut. Pentru a atrage clienti noi bancile se vad nevoite sa adopte masuri de incurajare a creditarii. Un exemplu este Volksbank, care anunta ca sumele pe care le poti accesa vor fi mai mari. Ramane de vazut daca masura este una folositoare clientilor care au, din pacate, aceleasi venituri.

Volksbank Romania iti da mai multi bani pentru credite de consum. Banca a majorat la 70.000 de lei suma maxima ce poate fi acordata prin credite de consum fara ipoteca imobiliara, fata de 45.000 lei pana acum, iar perioada de creditare poate ajunge la 10 ani in cazul creditelor destinate exclusiv refinantarilor (fata de 5 ani inainte).

In cazul Overdraft-ului suma maxima finantata a fost majorata de la 30.000 Lei la 45.000 Lei.
„Prin modificarile aduse la nivelul creditelor, Volksbank devine cu mult mai competitiva, permitand contractarea unor sume mai mari decat in trecut. Am luat aceasta decizie dupa o analiza atenta la nivelul pietei – atat la nivelul cererii, cat si la nivelul ofertei – si dupa ce ne-am asigurat ca modificarile nu vor avea un impact negativ asupra profilului de risc al bancii”, declara Marius Istrati, sef Department Management Produse Persoane Fizice in cadru Volksbank Romania.

 

Refinantarea iti aduce mai multi bani decat un credit

In cazul unui credit de consum fara garantie imobiliara, suma ce putea fi imprumutata pe o perioada de 5 ani, de o familie cu venituri lunare de 1.700 de lei era de 15.450 de lei. Odata cu introducerea noilor modificari, aceasta s-a majorat la 19.536 Lei. In cazul unei refinantari pentru acelasi credit, suma maxima ajunge la 25.228 Lei de la 15.800 lei, iar daca perioada creditului este de 10 ani, suma imprumutata creste pana la 37.550 Lei.

In ceea ce priveste creditul pentru locuinte,  o familie cu venituri lunare de 2.700 de lei, poate obtine acum un credit „Casa” de 33.370 Euro, cu 11% mai mare decat suma ce putea fi obtinuta in trecut. Daca este vorba insa de o refinantare, suma ce poate fi imprumutata de aceeasi familie (cu venituri de 2.700 de lei) urca la aproape 39.200 euro, crescand cu 31%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)