Omer Tetik, directorul general Banca Transilvania, a anuntat ca circa 5.200 de clienti Volksbank au acceptat deja, in doar 3 zile de la startul ofertei, conversia creditelor in franci elvetieni si s-au programat pentru semnarea documentelor.

Anuntul sefului Bancii Transilvania a fost facut la conferintei M&A Outlook, organizata de www.wall-street.ro, in parteneriat cu EY Romania, Pathfinder si PeliFilip.

Banca Transilvania estimeaza ca integrarea Volksbank va avea un cost de 45 milioane euro (buget comun si inclus in pretul tranzactiei), in timp ce bugetul pentru sprijinirea clientilor care au credite in franci elvetieni va fi de cateva sute de milioane de euro.

Banca Transilvania si-a asumat returnarea comisionului de risc perceput in cadrul contractelor de credit in franci elvetieni ale Volksbank si aplicarea unui discount de 22,5%, in contextul in care a preluat un portofoliu de credite in valoare de un miliard de franci elvetieni.

“Ieri am incheiat a treia zi de programari. Din 18.300 de clienti, circa 5.200 au acceptat sa se programeze pentru a semna documentele de conversie”, a subliniat Omer Tetik in cadrul conferintei organizata de www.wall-street.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)