Un grup de clienti a pichetat ieri sediul Volksbank din Targu-Mures, pentru a arata public faptul ca banca refuza sa puna in aplicare o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Actiunea a fost autorizata de Primarie, la cererea clientilor mureseni ai bancii. Ca reactie la acest protest public inedit, Volksbank spune ca a pus in aplicare sentintele inca de la finalul anului trecut.

”Volksbank a pus in aplicare sentintele inca din luna Decembrie 2012. Banii au fost virati in conturile clientilor si s-au facut ajustari pe conditiile contractuale (dobanzi, comisioane) conform sentintelor judecatoresti”, precizeaza reprezentantii bancii.

Totodata, oficialii Volksbank spun ca este important faptul ca in aceste litigii, partile sunt Volksbank si ANPC, si nu clientii in mod direct, iar instanta a analizat si s-a pronuntat doar asupra proceselor verbale ANPC.

”In cadrul litigiului au fost analizate numai anumite aspecte ale relatiei contractuale, asa cum era aceasta definita la momentul controlului ANCP. Clientii in cauza sunt nemultumiti in continuare de conditiile contractuale (cele de cost), insa aspectele reclamate de acestia nu au facut obiectul litigiilor pentru care exista sentintele respective”, conchide Volksbank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)