Presedintele Volksbank, Benoit Catel, a evidentiat, in cadrul unei conferinte de presa prilejuita de prezentarea datelor contabile inregistrate de Volksbank in 2013, ca institutia de credit este pe cale sa devina o banca normala, cu un raport credite/depozite echilibrat. Bancherul francez a tinut sa ofere informatii amanuntite despre parcursul Volksbank, punctand faptul ca preocuparea principala a fost constituita de imbunatatirea performantelor bancii.

“In prezent, cifrele din bilant spun ca Volksbank a incheiat anul 2013 cu pierderi de 103,6 milioane de euro. Suntem in negocieri pentru vanzarea unui stoc de credite neperformante de 490 milioane de euro si, daca tranzactia se va incheia, probabil ca pana la finele acestei luni, pierderile bancii vor scadea cu 91,1 milioane de euro, de la 103,6 milioane de euro la 12,5 milioane de euro”, a subliniat Benoit Catel, presedintele Volksbank.

La finele anului 2013, Volksbank Romania avea active de 3,09 miliarde de euro, de la 4,704 miliarde de euro in 2012. Banca a acordat credite de 144 milioane de euro, cu 130% mai mult fata de 2012, din care 41 milioane de euro catre persoane fizice si 102 milioane de euro catre companii.

Totodata, Volksbank avea la finalul anului trecut depozite de 319 milioane de euro, de la 191 milioane de euro in 2012. Defalcat, depozitele populatiei au crescut cu 61%, la 134 milioane de euro, iar la companii avansul a fost de 72%, la 186 milioane de euro.

Actionarii Volksbank nu se grabesc sa vanda filiala locala

Presedintele Volksbank a facut si cateva comentarii cu privire la procesul de vanzare a bancii, termenul programat pentru gasirea unui cumparator fiind finalul anului 2015. “Banca este programata sa se vanda pana la sfarsitul anului 2015, daca se va gasi un cumparator. Dacă nu se va gasi, ramane pentru anul 2016. Nu exista o graba din partea actionarilor de a vinde banca”, a declarat Benoit Catel.

Seful Volksbank a tinut sa evidentieze faptul ca actionarii bancii sunt preocupati de imbunatatirea performantelor pana la momentul vanzarii. La finalul anului trecut, Volksbank avea 135 de sucursale, din care 116 au trecut printr-un proces de modernizare, care a necesitat fonduri de 9,5 milioane de euro. De asemenea, institutia de credit a alocat 9,9 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii IT, pana la finalul anului 2015 fiind prevazute investitii totala de 20 milioane de euro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)