Procesul prin care Volksbank va fi integrata in Banca Transilvania a ajuns in stadiul de testare si de simulare a integrarii platformelor IT, iar cei care se ocupa de tranzitie deja pregatesc etapa finala, prin care clientii Volksbank vor fi „adoptati“ de BT, potrivit lui Andrei Dudoiu, CEO-ul Volksbank, omul trimis de Banca Transilvania sa faca in­tegrarea. Banca Transilvania a estimat ca va prelua de la Volksbank un numar de 190.900 de clienti de retail, care se vor adauga la cei 1,9 milioane de clienti activi, atat companii cat si persoane fizice, din portofoliul BT.

„Ne pregatim pentru etapa fi­na­la, intram in ultimul trimestru, in care vom acorda atentie maxima ex­pe­rientei pe care o vor avea clientii la migrarea de la Volksbank la Banca Transilvania, care va fi la finalul anului. Peste trei luni, in 31 decem­brie, vom fi o singura banca si aceeasi echi­pa“, a declarat Andrei Dudoiu pen­tru ZF.

Dupa finali­za­rea procesului de preluare a Volksbank, Banca Transilvania va ocupa locul doi in piata, dupa active, inaintea BRD, potrivit datelor BankingNews.ro

83,12% dintre clientii Volksbank Romania (14.712 clienti) cu credite in franci elvetieni au acceptat oferta de conversie in lei si euro propusa de Banca Transilvania la preluarea bancii austriece.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)