The Western Union Company (NYSE: WU) si-a anuntat rezultatele financiare pentru primul trimestru 2012. Printre principalele rezultate financiare raportate in primul trimestru se inscriu:

* Venituri de 1,4 miliarde de USD, in crestere cu 9% comparativ cu valoarea raportata pentru primul trimestru al anului trecut. Crestere cu 4% a veniturilor proforma sau cu 5%, daca se includ si veniturile generate prin Travelex Global Business Payments (TGBP).
* Marja a profitului operational de 23,9% comparativ cu 24,4% in anul trecut. Excluzand costurile cu integrarea TGBP, de 6 milioane de USD, marja profitului operational a fost de 24,3%, comparativ cu 26,3% – valoarea raportata pentru perioada similara a anului trecut, excluzand costurile de restructurare de 24 de milioane de USD.
* Scaderea marjei profitului operational s-a datorat, in primul rand, cresterii pierderilor operationale ale Business Solutions, incluzand amortizarile cu activele intangibile ale TGBP, cresterea costurilor cu investitiile, masurile de conformitate si planificarea anumitor cheltuieli. Compania isi mentine estimarile pentru intregul an, anticipand o marja a profitului operational GAAP de aproximativ 25%, respectiv de aproximativ 26%, daca se exclud costurile de integrare ale TGBP.
* Marja EBITDA, excluzand costurile de integrare ale TGBP, de 28,9%, comparativ cu 29,7% in perioada similara din anul trecut, exclusiv costurile de restructurare.
* Lichiditati generate din activitati operationale de 215 milioane de USD, inclusiv plati de taxe de aproximativ 65 de milioane de USD, aferente contractului cu U.S. Internal Revenue Service, anuntat pe 15 decembrie 2011.
* Castigul per actiune (EPS) de 0,40 de USD, comparativ cu 0,32 de USD in perioada similara din anul trecut, respectiv de 0,35 de USD, daca se exclud costurile de restructurare. Castigul per actiune, daca se exclud costurile de integrare ale TGBP a fost, de asemenea, de 0,40 de USD.

Alte rezultate raportate pentru primul trimestru:
* Crestere raportata de 4% a veniturilor din tranzactii de la persoana fizica la persoana fizica (C2C), respectiv de 5% la un curs valutar constant; crestere de 7% a tranzactiilor
* C2C a reprezentat 81% din veniturile Companiei
* Crestere cu 5% a veniturilor in regiunea Americii de Nord
* Mentinere la acelasi nivel cu cel din perioada similara a anului trecut a veniturilor din Europa si CSI
* Crestere cu 6% a veniturilor in regiunea Orientul Mijlociu si Africa (MEA)
* Crestere cu 7% a veniturilor in regiunea Asia Pacific (APAC)
* Crestere cu 2% a veniturilor in regiunea America Latina si Caraibe (LACA)
* Crestere cu 39% a veniturilor westernunion.com
* Marja profitului operational C2C de 27,7%, comparativ cu 28,6% in perioada similara din anul trecut.

* Crestere raportata de 1% a veniturilor din plati de la persoana fizica la companii (C2B), respectiv de 3% la un curs valutar constant
* C2B a reprezentat 11% din veniturile Companiei
* Marja profitului operational C2B de 26,5%, comparativ cu 22,6% in perioada similara din anul trecut.

* Venituri Business Solutions de 87 de milioane de USD, comparativ cu 28 de milioane de USD in perioada similara din anul trecut.
* Business Solutions a reprezentat 6% din veniturile Companiei
* Crestere cu 5% a veniturilor proforma, respectiv de 4% la un curs valutar constant, incluzand veniturile TGBP din anul trecut
* Pierderi operationale de 15 milioane de USD, incluzand 14 milioane de USD din amortizarea de active intangibile, respectiv 6 milioane de USD costuri de integrare ale TGBP, comparativ cu pierderile operationale de 4 milioane de USD inregistrate in perioada similara din anul trecut (care nu include TGBP).

* Crestere de 38% a veniturilor din tranzactiile pe canalele electronice
* Canalele electronice – care includ westernunion.com, transferurile de bani din cont si transferurile de bani de pe mobil – au reprezentat 3% din veniturile totale ale Companiei.

* Crestere de 17% a veniturilor din carduri pre-paid
* Cardurile pre-paid, inclusiv incarcarile efectuate de terti, au reprezentat 1% din veniturile Companiei.

* 495.000 de locatii ale Agentilor la 31 martie 2012.

* Rascumparare de actiuni de 147 de milioane de USD (8 milioane de actiuni la pretul mediu de 17,69 de USD per actiune) si dividende declarate de 0,10 USD per actiune sau de 62 de milioane de USD in primul trimestru (valoarea dividendului per actiune a crescut cu 25% comparativ cu trimestrul anterior).

Hikmet Ersek, Presedinte si CEO al Western Union, a declarat: “Per ansamblu, am inceput anul in linie cu estimarile noastre. Cresterea pe segmentul tranzactiilor de la persoana fizica la persoana fizica s-a accelerat comparativ cu al patrulea trimestru al anului trecut, pe fondul intensificarii tranzactiilor in America de Nord si Orientul Mijlociu, care a compensat o scadere estimata a volumului de tranzactii in Europa si regiunea CSI. Am continuat sa ne extindem reteaua globala, inclusiv prezenta bancara din SUA si cea de retail din Europa iar, in luna aprilie, am atins pragul de 500.000 de locatii ale Agentilor in intreaga lume”.

Ersek a adaugat: “Activitatea noastra de baza continua sa livreze rezultate si inregistram, de asemenea, progrese in dezvoltarea noilor noastre directii de afaceri. Continuam sa ne concentram eforturile pe cresterea segmentului de solutii pentru afaceri, iar integrarea Travelex Global Business Payments este in derulare. in ceea ce priveste divizia Ventures, serviciul nostru de transferuri de bani online westernunion.com a inregistrat o crestere a veniturilor cu aproape 40% in acest trimestru, fiind disponibil in prezent in 23 de tari. De asemenea, am trecut la urmatoarea etapa in cadrul strategiei noastre de a oferi  mai multe servicii unui numar mai mare de consumatori, prin introducerea WU Pay. Aceasta platforma inovatoare de plati electronice permite celor care fac cumparaturi online sa plateasca produsele achizitionate direct din conturile lor bancare sau, in numerar, la locatiile Western Union. Utilizatorii westernunion.com vor putea, de asemenea, sa foloseasca WU Pay pentru a efectua transferuri de bani online”.

“Investitiile de capital raman o prioritate. Pe langa reinvestirea de capital in afacere, am returnat peste 200 de milioane de USD actionarilor prin combinarea rascumpararii actiunilor si oferirii de dividende si intentionam sa ramanem activi in domeniul investitiilor de capital pe parcursul acestui an”, a mai spus Hikmet Ersek.

Previziuni pentru 2012

Compania isi mentine previziunile financiare pentru intregul an 2012, asa cum au fost anuntate acestea pe 7 februarie:
Venituri
§    Crestere a veniturilor la un curs valutar constant intre +6% si +8%, inclusiv un beneficiu de +4% din includerea veniturilor anuale ale TGBP
§    Crestere de 2% ale veniturilor GAAP, mai mica decat cea la un curs valutar constant
Marja profitului operational
§    Marja a profitului operational GAAP de aproximativ 25%
§    Marja a profitului operational de aproximativ 26%, excluzand costurile de integrare ale TGBP
§    Marja a profitului EBITDA de aproximativ 30%, excluzand costurile de integrare ale TGBP
Castiguri pe actiune
§    EPS GAAP intre 1,65 USD si 1,70 USD
§    EPS excluzand costurile de integrare ale TGBP intre 1,70 USD si 1,75 USD.
Cash Flow din Operatiuni
§    Cash flow din operatiuni intre1,0 miliard de USD si 1,1 miliarde de USD, sau intre 1,2 miliarde de USD si 1,3 miliarde de USD, excluzand platile anticipate de taxe de aproximativ 200 de milioane de USD, in acord cu decizia IRS anuntata pe 15 decembrie 2011.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)