Omar Arnaout, CEO XTB

XTB, broker listat la bursă, care oferă o gamă largă de instrumente financiare de la Forex, Indici, Mărfuri la Acțiuni și ETF-uri cu deținere, anunță obținerea licenței de funcționare din partea Dubai Financial Services Authority (DFSA), pentru sucursala sa regională înregistrată la Dubai International Financial Center (DIFC), XTB MENA Limited.

„Am făcut un pas semnificativ în continuarea strategiei noastre globale de dezvoltare prin obținerea licenței DFSA, care permite Grupului XTB să ofere serviciile sale clienților din regiunea MENA. Odată cu deschiderea noului nostru birou în DIFC (Dubai), vom putea construi relații strânse cu clienții noștri, oferindu-le tehnologie de ultimă generație și asistență optimă. Suntem încântați, de asemenea, să începem acest proiect cu Achraf Drid, noul nostru coleg care va administra operațiunile din regiunea MENA și în care avem cea mai mare încredere. Suntem siguri că va fi un bun ambasador al brandului XTB în regiune”, a declarat Omar Arnaout, CEO al Grupului XTB.

Achraf Drid este considerat unul dintre cei mai experimentați profesioniști din MENA în domeniul piețelor financiare. Înainte de a se alătura XTB, Achraf Drid a deținut numeroase funcții manageriale în instituțiile financiare din regiune, dezvoltând competențe excepționale în domeniile planificării strategice, dezvoltării afacerilor și vânzărilor. Împreună cu o echipă locală de marketing, vânzări și asistență clienți, el va fi responsabil pentru dezvoltarea XTB MENA Limited.

„Odată cu venirea XTB în regiunea MENA, investitorii locali au câștigat un partener pe care mulți îl așteptau – o instituție financiară de încredere la nivel mondial, cu o experiență solidă și de succes pe numeroase piețe reglementate. XTB este o companie perfectă pentru investitorii locali – fiind un broker listat la bursă care oferă un nivel ridicat de posibilități de investiții – cu o platformă de tipul one-stop-shop pentru investitori”, a declarat Achraf Drid, Senior Executive Officer al XTB MENA.

Începând din iulie investitorii din regiunea MENA vor putea accesa oferta XTB, care cuprinde peste 1.600 de instrumente. Clienții din regiunea MENA vor avea pentru prima dată posibilitatea de a utiliza platforma online multi-premiată a XTB, xStation, și aplicația pentru mobil XTB.

În Q1 2021, Grupul XTB a raportat un profit net consolidat de 19,5 milioane EUR și venituri în valoare de 40,8 milioane EUR. În această perioadă, Grupul a înregistrat un număr record de 67 231 de clienți noi, ceea ce reprezintă o creștere de 75% trimestrial și, pentru prima dată în istorie, peste 100.000 de clienți au investit activ cu XTB într-un trimestru.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)