Astazi Bank of Cyprus asteapta o solutie din partea bancii centrale a Ciprului. Cipriotii au primit oferte de cumparare din partea Raiffeisen Bank si Banca Transil­va­nia.

Dupa toate probabilitatile, unitatile Bank of Cyprus se vor deschide maine dupa o pauza de trei saptamani, insa in­tre­barea-cheie este care va fi regimul operatiunilor?

Vor pu­tea fi efectuate retrageri nelimitate? Vor putea fi procesate transferuri interbancare? Astfel de intrebari ar urma sa primeasca un anume raspuns pana la finalul zilei de azi sub forma unui anunt care trebuie sa vina de la banca centrala din Cipru.

Potrivit informatiilor de pe piata, citate de Ziarul Financiar, cipriotii ar prefera sa-si vanda activele locale la modul bucata cu bucata dupa ce s-au aratat dezamagiti de ofertele primite.

In cazul depozitelor este discutată posibilitatea transferarii acestora catre o alta banca, insa solutia finala o ia banca centrala cipriota. BNR urmareste indeaproape situatia si pledeaza pentru evitarea taxarii depozitelor de peste 100.000 de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)