Zona euro poate aborda anul 2013 cu mai multa incredere decat anul trecut, a declarat marti seara, la Frankfurt, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, transmite France Presse. ”Putem incepe 2013 cu mai multa incredere, intrucat in anul 2012 s-au inregistrat progrese semnificative”, a spus Draghi, in cadrul unui dineu organizat de Camera de comert si industrie din Frankfurt, oras unde se afla sediul BCE.

”Aceasta incredere se bazeaza in mare masura pe progresele pe care toti – guverne, parlamente, UE si BCE – au fost capabili sa le faca in timpul lui 2012, dar ea are la baza, intr-o maniera cruciala, si estimarile noastre de a vedea ca aceste progrese vor persista”, a adaugat seful BCE. El a dat asigurari ca BCE va continua sa asigure stabilitatea preturilor asa cum a facut-o ”in ultimii 14 ani”.

Raportul lunar publicat joi de BCE arata ca economia zonei euro va incepe sa se redreseze treptat in a doua parte a acestui an datorita efectelor dobanzilor scazute si a atenuarii turbulentelor de pe pietele financiare.

De asemenea, BCE a apreciat ca ”politica monetara relaxata, impreuna cu imbunatatirea semnificativa a increderii pe pietele financiare si reducerea fragmentarii ar trebui sa transforme economia, iar cererea pe plan mondial ar trebui sa creasca, in timp ce presiunile inflationiste ar trebui sa ramana izolate”. Mai mult, BCE le-a cerut guvernelor europene sa adopte rapid ”reforme structurale suplimentare pentru a face economia zonei euro mai flexibila, mai dinamica si mai competitiva”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)