La initiativa publicatiei online www.BankingNews.ro, elevii clasei a V-a A din cadrul Colegiului National ”Grigore Moisil” au beneficiat de o intalnire cu bancherii de la Volksbank, la care au putut afla, pe de o parte, secretele meseriei de bancher si, pe de alta parte, detalii despre utilitatea serviciilor si produselor bancare.

Vizita la Sucursala Volksbank Academiei se inscrie in programul activitatilor educative extracurriculare si extrascolare ”Scoala Altfel” promovat de Ministerul Educatiei sub titulatura “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”.

Copiii din toate scolile sunt implicati, in aceasta saptamana, in diverse indeletniciri si experiente, care au rolul de a le imbogati cunostintele.

Principalul obiectiv al programului national este reprezentat de implicarea elevilor si a profesorilor in activitati de educatie non-formala, care sa puna in valoare talentele, preocuparile extrascolare si competentele elevilor, in domenii cat mai diverse si interesante.

Gazdele elevilor de la Colegiul National ”Grigore Moisil” – Laurentiu Cuciurean, Director Centrul Regional Bucuresti Est, si Madalina Nadrag, Director Sucursala Volksbank Academiei – le-au oferit copiilor o mostra de educatie financiara, dar si o adevarata lectie de viata, punctand principalele elemente pe care orice persoana trebuie sa le cunoasca in relatia cu o institutie bancara.

Tezaurul Volksbank, masina de numarat banii si bancomatul – principalele puncte de atractie pentru copii

Elevii au facut un tur a sucursalei, observand activitatea de zi cu zi a unei banci. Fiecare copil a avut posibilitatea de a intelege rolul unui cont bancar, al unui imprumut, al unui depozit sau al unui card.

Mai mult, elevii au beneficiat de posibilitatea de a intra pe rand in camera de tezaur a Volksbank, acestia fiind fascinati de experienta. Reprezentantii Volksbank, Laurentiu Cuciurean si Madalina Nadrag, le-au aratat apoi copiilor cum functioneaza o masina de numarat banii si cum se alimenteaza bancomatul bancii.

Intalnirea dintre bancheri si elevi a fost deosebit de interesanta mai ales prin prisma faptului ca discutia s-a purtat intr-un limbaj lejer si usor de priceput de catre copii si s-a dovedit a fi o experienta placuta si memorabila pentru toata lumea.

Spectaculozitatea acestei experiente a fost data si de faptul ca mai mult de jumatate de ora, discutia dintre bancheri si elevi s-a purtat pornind de la multitudinea de intrebari pe care copii le-au adresat.

Directorul Sucursalei Volksbank Academiei, Madalina Nadrag, s-a aratat extrem de incantat de potentialul elevilor, care la o varsta destul de frageda au dovedit ca au cunostinte destul de aprofundate despre rolul serviciilor si produselor bancare.

“Ma bucur pentru faptul ca observ ca multi copii sunt familiarizati deja cu banca. Este important ca un copil sa fie obisnuit de mic cu relatia pe care o va avea ca adult cu o institutie bancara si, in mod special, cu activitatea de economisire. Este extrem de important ca un copil sa fie invatat de mic sa puna bani deoparte si sa inteleaga rolul si avantajele pe care le au produsele bancare de economisire”, a precizat Madalina Nadrag.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)