Italia, “cartoful fierbinte” din Europa, este noua provocare pentru instabilitatea zonei euro si asa marcata de analizele care anuntau deja ca recesiunea se va prelungi in tarile din sudul Europei, Grecia, Portugalia, Spania, Italia.
“Rezultatele alegerilor din Italia, va aduce un risc de incetinire a economiei europene, mai ales in cazul in care alegatorii sa continua sa sprijine liderii preocupati de austeritate”, sustin analistii de ABN Amro Bank, ING Bank, RBS si HSBC, in cel mai recent studiu.
“Nimeni nu se asteapta la o redresare puternica in 2013, in zona euro…

De fapt, in acest an, tarile europene vor experimenta o mizerie economica …”, sustine Martin Van Vliet, economist-sef al ING Group .
Stefan Schilbe, economist-sef la HSBC considera ca este vorba de un factor mai mult psihologic decat politic si isi reafirma opinia ca reformele sunt pe directia buna, insa este nevoie de timp…

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)