EximBank a acordat companiei Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice, un plafon de finantare multiprodus in valoare de 54 de milioane de lei, destinat derularii unui contract pe care societatea l-a incheiat cu Transelectrica.

Facilitatea structurata de banca include atat o componenta de finantare – care acopera nevoile temporare de cash, cat si una de garantare – scrisori de garantie bancara pentru buna executie si restituire avans, necesare Romelectro pentru proiectul retehnologizarii unei statii electrice de transformare a Transelectrica.

”EximBank isi respecta angajamentul ferm asumat de sustinere a companiilor romanesti si, iata, continua sa-si extinda portofoliul de clienti prin incheierea acestui acord cu unul dintre liderii in servicii pentru industria energetica. Antreprenorii romani, si in special cei care activeaza in domeniul energetic, vor gasi la EximBank intreaga disponibilitate mai ales ca sustinerea acestui sector ramane o prioritate pentru banca. EximBank va continua sa actioneze pentru consolidarea industriei energetice romanesti intr-o maniera viabila economic si care sa ţina cont de orientarile strategice ale Romaniei in regiune pe termen mediu si lung”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Ca o recunoastere a faptului ca EximBank are capacitatea de a sustine proiecte de anvergura in domenii economice prioritare, asa cum este cel energetic, banca a fost desemnata “Institutia financiara a anului pentru proiecte in energie”, in cadrul galei Romanian Energy Awards 2014, organizata de publicatia The Diplomat, sub patronajul Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie.

Compania Romelectro a castigat licitatia organizata de Transelectrica pentru retehnologizarea staţiei electrice 400/220/110/20 kV Bradu, un important nod in cadrul Sistemului Electroenergetic Naţional ce asigura conexiunile si tranzitul de putere din zonele cu excedent de energie electrica (Muntenia si Oltenia) catre zonele deficitare din Transilvania. Valoarea contractului depaseste 29 de milioane de euro si se va derula pe o perioada de patru ani.

”Castigarea acestei licitatii este inca o confirmare a faptului ca Romelectro ramane partenerul strategic local in proiecte de energie electrica, datorita valorilor pe care le promoveaza: competenţa si seriozitate. Acum ca avem partener si EximBank, vorbim practic despre un proiect 100% romanesc, toate cele trei parti implicate in proiect fiind entitati cu capital autohton. Speram sa continuam colaborarea cu EximBank mai ales ca ne-am propus sa reconsideram pietele de export si sa ne concentram atentia pe revenirea la lucrarile in strainatate. Pana in prezent, piata interna a oferit suficient spatiu pentru activitatea Romelectro, insa ne dorim sa dezvoltam business-ul si de aceea trebuie sa ne reindreptam atentia spre piete – precum Orientul Mijlociu (unde Romelectro a condus proiecte de succes), nordul Africii si spaţiul de la Caucaz – Marea Caspica”, a spus Viorel Gafiţa, Presedinte Director General Romelectro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)