Guvernul Romaniei anunta ca ia in calcul modificarea obiectivului prin aderarea Romaniei la zona euro. Miscarea nu ar surprinde pe nimeni in conditiile in care discutiile privind amanarea adoptarii euro au inceput din urma cu mai bine de un an. De aceasta data, se pare ca executivul ia in calcul o amanare de patru ani pana in 2019. Potrivit programului de convergenta inca in vigoarea, tara noastra ar trebui sa intre in zona euro in 2015.

Chiar si din zona BNR au venit semnale in sensul amanarii aderarii la zona euro

Mugur Isarescu adeclarat in acesta seara (despre aceste discutii de la Guvern) ca “este dispus sa discute despre o data de aderare, dupa alegerile de anul acesta”

Lucian Croitoru spunea inca de anul trecut ca se gandeste la amanare: “Condiţiile s-au schimbat şi sunt încă în curs de schimbare şi acest lucru, evident, poate duce la amânarea acestei ţinte. Opinia mea personală este că va fi o amânare, în mod evident, datorită condiţiilor concrete”.

“Eu am considerat anul 2015 ca fiind o tinta nerealistă. Am aăcut aceasta afirmatie pornind de la situaţia economiei româneşti, gradul scăzut de competitivitate şi funcţionarea instituţiilor”, comentează si profesorul Daniel Dăianu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)