Statul pregăteşte un nou program, pe lângă Prima Casă, respectiv programul Casa Mea. În acest caz, cumpărătorii vor putea achiziţiona o locuinţă cu garanţia statului, cu un avans de 15%, dar nu va exista limitarea de 65 de mii de euro ca în cazul Prima Casă. Valoarea maximă va fi de 100 de mii de euro, a declarat Adrian Vasilescu, la Conferinţa CAPITAL Piaţa Imobiliară în 2017.

Avem nevoie în România de un milion de case, potrivit calculelor. Această cifră ar trebui să fie încurajatoare pentru dezvoltatori. Dar am reţinut în anii 90 o anchetă TVR, reporterul o întreba pe o ţărancă cum o poate ajuta statul. Ea a răspuns : Spuneţi-i domnului Iliescu să le dea bani orăşenilor pentru că aşa noi vom primi bani şi pot putea dezvolta agricultura. Mare adevăr. E valabil şi în cazul dezvoltatorilor. Dacă guvernul dă mai mulţi bani oamenilor, a mai spus Vasilescu, citat de Capital

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)