După tot mai multe mesaje de îngrijorare privind o eventuală recesiune, inclusiv mesaje din curtea BNR prin Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale, astăzi Adrian Vasilescu intervine in direct la Digi24 și incearcă să pondereze declarațiile despre o eventuală criza economică.
 
Consultantul de strategie al Băncii Naționale, Adrian Vasilescu, încearcă să tempereze piața, susține că “nu sunt semne de recesiune în România și nu sunt semne de criză, așa cum afirmă multă lume, pe plan global.”
 
Declarațiile sunt surprinzătoare pentru că vin după numeroase semnale transmise de autorități și instituții externe și interne. Mai mult, datele economice din piața autohtonă arată că economia frâneaza brusc în anumite sectoare.
 
“Din 1907 și până azi, omenirea nu a avut o altă experiență decât crizele care au început în America și apoi s-au răspandit în toata lumea. Practic, criza investițiilor din 1907 și apoi criza din 1929-1933, o criză foarte puternică cu consecințe mult mai mari decât criza recenta și acum criza din 2008, toate au pornit din SUA. O alta criză nu poate începe acum din alte țări, doar din America. Nici China sau Japonia, cea de a doua și a treia putere economică a lumii, nici UE, nu au acestă forță să dea tonul unei crize mondiale. Dar America merge cu economia înainte”, a afirmat Vasilescu la Digi24.
Citeste si
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)