Cand hotarasti sa iti asiguri afacerea, inseamna fie ca ai trecut prin experiente care ti-au aratat de ce e bine sa fii asigurat, fie ca esti prevazator din fire si stii cat de important e sa ai protectie asigurata pentru orice situatie. Daca nu faci parte din niciuna dintre categoriile mentionate mai sus, inseamna ca ti-ar fi util sa afli (“din povesti” mai degraba decat din experienta proprie) la ce riscuri esti expus si de cata bataie de cap te poate scuti un produs de asigurare.

Asadar, iata cateva scenarii care pentru unii antreprenori din domeniul HORECA (hoteluri, pensiuni turistice, restaurante, cafenele, firme catering etc.) au devenit realitate:

1. Clientii unui restaurant au nevoie de ingrijiri medicale in urma unei intoxicatii alimentare, aceasta constand in tratament si internare in spital. In aceasta perioada, clientii restaurantului inregistreaza pagube materiale reprezentand pierdere de venit din activitatea desfasurata (pierderi salariale). Ȋn acelasi timp, restaurantul este inchis pentru dezinsectie o saptamana, costurile implicate fiind considerabile. Ai nevoie de despagubire pentru: pierderile de venit inregistrate de clientii resturantului si costurile de dezinsectie.

2. La un hotel, din cauza unui scurt-circuit produs la cabina saunei, se declanseaza un incendiu, provocand avarii cladirii, instalatiei si bunurilor, inclusiv distrugerea bunurilor clientilor (bagajele acestora fiind afectate de fum, umezeala etc.). Ai nevoie de despagubire pentru: refacerea saunei, a zugravelii si curatarea locului unde s-a produs incendiul, precum si costul de inlocuire a bunurilor personale apartinand clientilor hotelului.

3. La un hotel de lux, cu servicii de Valet Parking, in timpul manevrei de parcare a unui autoturism ce apartine unui client al hotelului, valetul acroseaza stalpul de iluminat public producand avarii autoturismului. Ai nevoie de despagubire pentru: costul de reparatie al autoturismului.

Pentru oricare dintre scenariile de mai sus, exista o solutie unica: asigurarea

In piata asigurarilor exista un astfel de produs care te poate ajuta la nevoie, daca afacerea ta se regaseste in domeniul HORECA – Asigurarea IMMens de la Gothaer.

Este modelata astfel incat sa ofere acoperiri complete si personalizate pentru diverse tipuri de activitati, pentru fiecare afacere in parte. Printre riscurile acoperite in domeniul HORECA amintim: raspunderea civila adaptata activitatii tale pentru pagubele produse clientilor, dar si tertelor persoane, pierderile financiare cauzate de intreruperea activitatii din ordinul autoritatilor ca urmare a infestarii cu boli epidemiologice, pagube la bunurile personale ale clientilor tai, raspunderea in calitate de angajator pentru prejudiciile suferite de angajati, cresterea sezoniera a stocurilor.

Un antreprenor informat si asigurat e mereu in castig!

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)