Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB) si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) au decis infiintarea, impreuna, a primei federatii patronale din domeniul serviciilor financiare din Romania, pentru a facilita o cat mai buna reprezentare a intereselor membrilor si a angajatilor acestora. Federatia patronala ce urmeaza a fi infiintata in prima parte a anului viitor, are in vedere afilierea ulterioara la una dintre principalele Confederatii patronale pentru o cat mai judicioasa reprezentare in cadrul dialogului tripartit Guvern-Patronat-Sindicate, potrivit Legii Dialogului Social.

ALB si CPBR impartasesc deja principii comune prin natura serviciilor similare oferite, fiind interesate sa contribuie impreuna in viitor la proiecte structurate pe directii muliple, precum etica, transparenta, legislatie, educatie financiara, politici anti-frauda etc. CPBR si ALB isi vor pastra individualitatea in cadrul federatiei, urmand sa aiba drepturi egale.

“Am luat hotararea infiintarii acestei federatii patronale deoarece credem ca putem fi mai puternici impreuna nu numai in ceea ce priveste interesele noastre convergente ci si in avantajul pietei serviciilor financiare din Romania si a clientilor nostri”, a declarat Steven van Groningen, Presedintele Consiliului Director al CPBR.

“Ma bucur sa pot face acest anunt chiar astazi, cand ALB sarbatoreste 10 ani de la infiintare.Dorim sa putem aborda si in comun problemele de multe ori complexe din zona consumatorilor nostri, inclusiv pe partea de prudentialitate si reglementare,” a explicat la randul sau Felix Daniliuc, Presedintele ALB. “In plus, in contextul evolutiilor reglementarilor europene, avand consumatori comuni, trebuie sa putem avea si o voce comuna”.

Membrii CPBR, organizatie patronala infiintata in aprilie 2014, sunt Banca Comerciala
Romana, BRD – Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, UniCredit-Tiriac Bank, ING Bank Romania si Volksbank Romania. Cele sase banci care compun CPBR detin circa jumatate din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezentand peste o treime din totalul lucratorilor in sectorul bancar.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)