Alexandru Berea, directorul Directiei Juridice a BCR, a declarat in cadrul conferintei organizata de Societatea de Stiinte Juridice, ca notificarile privind legea darii in plata care nu respecta cerintele impuse de lege nu isi produc efectele, adica NU suspenda plata ratelor sau a suspenda executarea silita.

“Una din trei notificari privind darea in plata nu respecta criteriile legale. Am avut notificari au fost pentru situatii in care creditul depasea 250.000 de euro. Un alt cetatean a dorit sa dea in plata un imobil cu mai multe etaje, folosit ca motel, desi era construit ca fiind locuinta personala.In 10% din cazurile acceptate, clientii nu mai vin la notar fie ca ei dadusera in plata pentru a speria banca si a forta o negociere, fie pentru a tergiversa prin notificari succesive intentia de a da in plata si a castiga astfel mai mult timp”, a spus miercuri Alexandru Berea, directorul Directiei Juridice a BCR, potrivit HotNews.ro.

“As vrea sa precizez ca aceste notificari care nu respecta cerintele impuse de lege nu isi produc efectele, adica nu suspenda plata ratelor sau a suspenda executarea silita. Daca ele au fost facute cu nerespectarea legii, consideram ca nu se impune ca ar trebui sa le contestam in instant intrucat ar fi o pierdere de timp si de bani, plus ca am incarca si instantele cu litigii inutile”, a precizat Alexandru Berea, potrivit HotNews.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)