Polonezii se arată tot mai interesați de sistemul bancar din România. După ce anul trecut a anunțat că va deschide o sucursală în țara noastră pentru a pune în practică un parteneriat cu Telekom România, banca poloneză Alior Bank a postat zilele trecute pe pagina proprie de Internet un comunicat de presă, în care oferă amănunte despre proiectul de la București.

”Alior Bank a finalizat cu succes procedura de autorizare derulată la Banca Națională a României și a fost înregistrată ca o sucursală a unei instituții de credit străine în mai puțin de cinci luni de la semnarea acordului cu operatorul de telecomunicații Telekom Romania Mobile Communications. Filiala băncii din România va funcționa într-un model de afaceri similar cu cooperarea actuală dintre Alior Bank și T-Mobile Polonia. Proiectul actual este primul pas în direcția extinderii Alior Bank pe piețele externe”, se precizează în comunicatul de presă.

Banca poloneză va oferi românilor o gamă largă de depozite și credite moderne adaptate nevoilor și specificului pieței românești, precum și pachete de servicii bancare și de telecomunicații.

”Scopul nostru principal este acela de a exploata potențialul comercial determinat de cooperarea între o bancă și un operator de telecomunicații și repetarea rezultatelor remarcabile de cooperare cu T-Mobile pe piața poloneză. Avantajul nostru este experiența dobândită în peste doi ani de cooperare cu Deutsche Telekom Group”, a declarat Magdalena Proga-Stępień, Șeful Direcției Servicii T-Mobile Banking.

Accesul la toate produsele și serviciile Alior Bank va fi disponibil prin rețeaua de unități a operatorului de telecomunicații, dar și prin Internet și aplicațiile mobile, precum și printr-un call-center.

”Strategia sucursalei românești Alior Bank se bazează pe experiența și succesul cooperării dintre Alior Bank și T-Mobile în Polonia. Atât banca cât și operatorul de telecomunicații consideră acest proiect o prioritate pentru 2016 și cred cu tărie în repetarea succesului din Polonia”, se mai arată în comunicatul de presă remis de Alio Bank.

Instituția de credit a avut o dezvoltare dinamică, fiind lider în inovație. Alior Bank a început operațiunile în noiembrie 2008 și, din acel moment, își consolidează continuu poziția pe piață, prin produse și servicii inovatoare, stabilind noi standarde în domeniul bancar polonez.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)