Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat anul 2011 cu venituri totale din prime de asigurari generale si de viata de 906,3 milioane de lei, in scadere cu circa 12 procente comparativ cu anul anterior, a anuntat compania. “In general, afacerile noastre au urmat tendintele pietei. Clasele de asigurari auto s-au contractat, in timp ce majoritatea liniilor non-auto au inregistrat cresteri. Calitatea portofoliului nostru se imbunatateste, structura sa evoluand in concordanta cu obiectivele companiei care vizeaza cresterea profitabilitatii segmentelor de baza. Aceasta tendinta este vizibila la nivelul rezultatelor noastre”, spune Rangam Bir, CEO Allianz-Tiriac Asigurari.

Cum vede acesta evolutia companiei in viitorul apropiat: „Ramanem, mai degraba, prudenti in ceea ce priveste asteptarile noastre pentru 2012. Consideram ca stabilizarea indicatorilor de venituri din prime este un obiectiv realizabil, chiar in contextul in care incertitudinile privind evolutiile economiei si ale pietelor financiare globale nu s-au risipit.

O eventuala imbunatatire, fie ea si timida, a situatiei macroeconomice din Romania ne va permite sa ne atingem tintele concrete de dezvoltare pe care ni le-am propus pentru anul in curs. Cat priveste profitabilitatea, suntem mai optimisti. Mizam, fara echivoc, pe o imbunatatire a randamentelor activitatilor pe care le desfasuram. in ultima perioada am reusit implementarea unor programe definitorii pentru optimizarea activitatilor de management al riscurilor. Am evoluat mult si in zona de operatiuni.

Continuam pe directia simplificarii si automatizarii; avem planuri concrete pentru urmatorii doi ani, care urmaresc modernizarea modelului nostru de afaceri. In sfarsit, vorbind despre viitor, trebuie sa punctez faptul ca avem si certitudini. Iar acestea se refera la stabilitatea si soliditatea afacerilor Allianz-Tiriac sub aspectul sigurantei financiare. in aceasta zona nu am facut si nu vom face concesii. Ramanem la fel de bine echipati pentru a ne respecta promisiunile fata de clienti si fata de parteneri, indiferent de conditiile mediului in care ne desfasuram activitatea.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)